First Previous 1 50 100 ... 116 117 118 119 120 121 122 ... 150 200 201  Next Last


Rangadó a Komjádiban, ezúttal Vasas győzelemmel


2003. november 9, vasárnap. Piros betűs ünnepnap a magyar vízilabdát kedvelők számára. Amiről hónapok óta beszéltek, amit annyian alig bírtak kivárni, elérkezett. Délután négy óra Komjádi uszoda. Egy órával a honi vízilabda csúcsrangadója előtt már, ahogy szokás mondani, egy gombostűt sem lehetett elejteni. A tömeg meg egyre csak jött. Nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi jó néhány év alapszakaszbeli nézőrekordját jegyezhettük fel, több mint háromezren várták a kezdő sípszót, nem beszélve a kintrekedtekről. Ami a spanyol labdarúgásban a Real Madrid-Barcelona, az olaszban a Juventus-Milan, vagy az angolban a Manchester United-Arsenal, az idehaza ma vízilabda és a Vasas-Honvéd. Minőség, látvány, garantált szórakozás, rangadó a javából.

Mert hát a medencében a világ pillanatnyilag talán két legjobb csapata volt. Összesen tizenegy, a nyári Barcelonai világbajnokságon aranyérmet nyert játékossal. Kásás Tamás, Madaras Norbert, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás, és Varga Zsolt a piros-kékeknél, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kiss Gergely, dr. Molnár Tamás, és Vári Attila a vendégeknél. Merthogy immáron hosszú évek óta a Komjádi Béla sportuszoda a Vasas otthona. És itt egy pillanatra érdemes megállni. Aki a medence lelátóján, vagy a televízió képernyője előtt követte a mérkőzést, joggal tette fel magában a kérdést, miért nincs annak az országnak legalább egy normális - értsd legkevesebb 5-6000 szurkoló befogadására képes - fedett uszodája, ahol ekkora érdeklődés kíséri a vízilabda mérkőzéseket. Ráadásul a sikeres szereplés hosszabb távra is valószínűsíthető, hiszen az utánpótlás is hozza az eredményeket, legutóbb a nyáron nyerték meg az Universiadét.
Az alaphang tehát adott volt, amit a Vasas szurkolótábora tovább fokozott, fantasztikus atmoszférát teremtve a találkozónak. Sajnálatos, hogy a valódi szurkolók közé olyanok is keveredtek, akik még mindig nem tudják megemészteni a kiváló válogatott játékos Vasasból Honvédba történt transzferét, és ezt két év után is, nem éppen szalonképes módon, a játékos szemére vetik.
Közel két héttel a mérkőzés után is sokakban élénken él még az emlék, a sziporkázó, olykor kemény – na igen, a vízilabda nem kisasszony sport - összecsapásról. Változatos mérkőzésen ezúttal a Vasas-Plaket-Euroleasing nyerte a rangadót, miután egy góllal, 13-12 –re legyőzte a címvédő Honvéd-Dominót. A szokásos mérkőzés utáni értékelésekben a felek természetesen nem mindenben értettek egyet. Kiváltképp a játékvezetés váltott ki vitákat. Kovács István, a Honvéd edzője ekképpen kommentálta az eseményeket. „Kicsit túlzónak tartom a kiállítások megítélésében tapasztalt különbséget. Szakmai szempontból azonban elégedett vagyok a látottakkal. Remek meccset láthattunk, játékosaim megőrizték tartásukat, és ami ugyancsak fontos, a nyugalmukat. Beláthatjuk, tizenhétszer emberhátrányban játszani meglehetősen sok energiát von el. Különösen örülök a hat akciógólunknak, ami mindenképpen reménykeltő a jövőre nézve.” A Vasas vezetője, Kásás Zoltán is a tartást emelte ki. „Örülök, hogy volt tartásunk. A Honvéd mérkőzés elején szerzett két gólját, és ezzel pszichikai előnyét semlegesíteni tudtuk. Küzdelmes mérkőzés volt. Egyre inkább kezd az elképzeléseim szerint játszani a csapat, de még mindig van min javítani.”
Az eltérő vélemények ellenére, melyek természetesen következnek aszerint, hogy ki melyik szurkolótáborhoz tartozik, érdemes kiemelni egy semleges néző értékelését. „Pártatlanként ültem a meccsen. Mint volt vízilabdázó igen jól szórakoztam. Kitűnő meccs volt gyönyörű gólokkal, sok világsztárral, jó hangulattal, teltházzal.” Visszavágó február 21-én a Köér utcában. Nem tudom, ki hogy van vele, de én már nagyon várom.

Szabados Tamás
XIII. Kerületi Hírnök


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown