First Previous 1 50 100 ... 126 127 128 129 130 131 132 ... 150 200 201  Next Last


Eredményes és sikeres jubileumi Ferenczy Kupa


Az Angyalföldi Sportiskola csapatai előre hozták a Karácsonyt.


Kézilabdázóink sikereitől hangos a hazai sportsajtó. Női válogatottunk csodálatos játékkal ezüstérmes lett a decemberi világbajnokságon, a férfiak világbajnoki hatodik helyükkel harcolták ki az olimpiai szereplés jogát, klubcsapataink menetelnek a különböző kupákban. Mindeközben az ifjak sem tétlenkednek. A Karácsony előtti hétvégén immáron tizedik alkalommal rendezték meg Budapest egyik legnagyobb utánpótlás kézilabda tornáját, a Ferenczy Kupát, melynek a fővárosi kézilabdázás bázisa, kerületünk adott otthont.
- Sőt, a jubileumi Ferenczy kupa örömmel mondhatom, kinőtte a XIII. kerület kereteit -meséli Gyömörey István, az Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület (ASI) kézilabda szakosztályának vezetője, a torna főszervezője. Így nem csak a Láng Sporttelepen, a Vasas Fáy utcai, a Csata utcai, a Kerék utcai és a Tüzér utcai iskolák csarnokában játszottak a gyerekek, hanem már Óbudán, és Dél-Pesten is csarnokot kellett bérelnünk, hogy gond nélkül le tudjuk bonyolítani az összes mérkőzést.
- Hány csapat vett részt a tornán?
- Négy korosztályban összesen 49 csapat nevezett. Nemzetközi volt a torna, hiszen jöttek Ausztriából, és Horvátországból is. A Győri ETO kivételével az összes nagy hazai nevelő egyesület képviseltette magát.
- A külföldi csapatok vendégszereplése azt is jelenti, hogy viszonzásképpen a magyar csapatok is utaznak majd ezekbe az országokba?
- Így van. A bécsi M.G.A. Handball már régi részvevője tornánknak, cserébe az ASI is évek óta rendszeres szereplője a pünkösdi rendezvényüknek. Most csatlakoztak hozzájuk a zágrábiak, és reményeink szerint mi is hamarosan eljuthatunk Horvátországba. Szeretnénk kialakítani egy osztrák-horvát-magyar tengelyt, ahol a három ország kézilabda utánpótlás csapatai rendszeresen eljárnának egymáshoz, megismernék a másik ország sportkultúráját.
- Kik a torna szervezői, és főbb támogatói?
- Kezdetben a Vasas vállalta magára a szervezés ódiumát, megalakulása óta pedig, immáron négy esztendeje az Angyalföldi Sportiskola a főszervező. A XIII. kerületi önkormányzat támogatása mellett, a Szerencsejáték Rt., a Grawe Biztosító, a Főtaxi Rt, a Hummel Sport Kft., az FM Kft, és a Pannónia Kollégium segítségét bírjuk, akiket márcsak azért is fel kellett sorolnom, mert nélkülük tényleg nem jöhetne létre ez a torna.
- A decemberi tornának a jubileumon túl egy szomorú esemény miatt is nagyobb jelentősége volt.
- Tavaly halt meg a torna névadója Ferenzcy József tanár úr, aki a Vasas kézilabda szakosztályának alapítója, és sokáig sikeres edzője volt. Így a mostani Ferenczy Kupa már egyben emléktorna is volt.
Az utódok a tanár úr emlékéhez méltó teljesítményt nyújtottak, maguk számára pedig előre hozták a Karácsonyt. Az Angyalföldi Sportiskola csapatai két korosztályban is tornagyőzelmet arattak, egy második, és egy hetedik helyezés mellett. A díjátadáson, ahol Bakonyi Tibor Budapest alpolgármestere, a Parlament sportbizottságának elnöke adta át a kupákat, érmeket, és okleveleket, külön elismerésben részesült a ’91-es és a ’92-es korosztályban a torna legjobb kapusának választott Antóni Viktória, és Lucskai Kármen, az ASI játékosai.

Szabados Tamás
XIII. Kerületi Hírnök


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown