First Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 50 100 150 200 201  Next Last


2004.09.28. - Vasas - FTC: Egy tizenegyes döntött - Helyszíni beszámoló riportokkal


Vasas-Ferencváros 0-1 (0-0)


Illovszky stadion, 4500 nézőJátékvezető: Bede (Kelemen, Márkus)

VASAS: Posza - Molnáz Z., Plókai, Vass, Gaál – Rósa H., Ködöböcz, Győri, Schultz – Ferenczi,Bardi

FERENCVÁROS: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Gyepes – Balog, Kapic, Rósa D., Tőzsér – Vagner, Bajevski

CSERE: Bardi helyett Szanyó, Ködöböcz helyett da Silva, Zavadszky helyett Penksa, Balog helyett Kiss Gy., Tőzsér helyett Zováth

GÓLSZERZŐ: Rósa D. (11-esből) a 75. percben
SÁRGA LAP: Vukmir, Rósa H., Penksa
KIÁLLÍTVA: Kapic

Egervári Sándor személyében új edző ülhetett a Vasas kispadján a Ferencváros elleni mérkőzésen. Az új seprő jól seper elv Tatabányán már bebizonyosodni látszott, így joggal reménykedhettek az angyalföldi szurkolók, hogy a lelkesedés és a küzdeni akarás, most már pontban, pontokban is megmutatkozhat. Ennek szellemében rögtön a hazai oldalon adódott az első gólszerzési lehetőség, ám Ferenczi tizenhat méterről leadott pattanós lövését Szűcs Lajos hárította. A zöld-fehérek is egy kimaradt helyzettel bosszantották szurkolóikat, Bajevski ugyanis az ötös sarkáról, jobbról a hosszú sarkot célozta meg, Posza azonban remekül hárított.

Az első harminc percben a Vasas játszott mezőnyfölényben, a félidő hajrája viszont a vendégcsapaté volt. A harminchatodik percben Lipcsei szabadrúgása centikkel kerülte el a kaput, majd két perccel később Vagner „verekedte be” magát a tizenhatoson belülre, de óriási helyzetben az oldalhálóba vágta a labdát. A szünet előtt a Vasas is gólt szerezhetett volna, Bardi fejese nem talált a léc alá, Szűcs hathatós közreműködése révén.

A szünetben egyik tréner sem változtatott. Ferenczi és Vagner újabb kimaradt lehetőségeivel indult a második játékrész, de Gyepes is gólt szerezhetett volna, a Tőzsér által beívelt labdát senkitől sem zavartatva a bal kapufa mellé fejelte.
A hetvenötödik percben vezetést szerzett a Ferencváros. A csereként beállt Penksát Vass Zsolt buktatta a tizenhatoson belül, és a büntetőt Rósa Dénes a bal felső sarokba lőtte (0-1).
A középkezdés után Gaál remekül csavarta az ötös vonalán álló Ferenczi fejére a labdát, az angyalföldi csatár a mérkőzés helyzetét hagyta ki, fejese a kapu fölé szállt.
A nyolcvanegyedik percben a Fradi tíz emberre fogyatkozott, ugyanis Kapic kíméletlen becsúszása Ködöböcz lába bánta, akit le is kellett cserélni.

A végeredmény már nem változott, a három pontot elvitte az FTC a Fáy utcából.
A hazai szurkolók ezen a mérkőzésen egy más mentalitású, hozzáállású csapatot láthattak, ami bíztató lehet a jövőre nézve. A következő fordulóban a jó erőkből álló Debrecenhez látogat csapatunk, ahol finoman szólva nem lesz könnyű dolga. A Vasas továbbra is a tizennegyedik helyet foglalja el a tabellán, ami nem tükrözi a gárda játékerejét – egyelőre.

A mérkőzés előtt:

Egervári Sándor a Vasas vezetőedzője:
Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de szeretnénk felborítani a papírformát, ami pontban vagy pontokban is mérhető legyen. A tatabányai kupa-mérkőzés győzelmével megfelelő önbizalommal lépünk pályára.

László Csaba a Ferencváros vezetőedzője:
Nyerni szeretnénk, amiért mindent meg fogunk tenni, bár nehéz lesz, mert Egervári Sándor személyében egy nagyon jó edző került a Vasashoz, ami nagyobb motivációt jelenthet a csapatnak. Stabilizálni szeretnénk az élbolyban a helyünket, ezért fontos számunkra a három pont.


A játékosok belülről:

Posza Zsolt:
Úgy érzem, ha nincs a megadott büntető, lehet, hogy a Ferencváros nem nyert volna. A döntetlen igazságosabb lett volna. Sok siker a zöld-fehéreknek a Millwall elleni mérkőzéshez.

Molnár Zoltán:
Bizonyítani szerettük volna, hogy a táblázaton elfoglalt helyezésünk nem tükrözi a csapat erejét. Ebben a mérkőzésben a győzelem is benne volt számunkra, bár ha ezt a játékot nyújtjuk, akkor nem maradhatnak el a pontok.


A mérkőzés után:

Egervári Sándor:
A mérkőzés nagyobb részében egyenrangú ellenfelei voltunk a listavezetővel, de ma a Ferencváros egy tizenegyessel jobb volt.

László Csaba:
Megérdemelten nyertünk, viszont bosszantó, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk. A színvonal nem volt túl magas, nem koncentráltunk eléggé. A Millwall ellen több kell.

Szekrényes Gábor
vasassc.hu
Szekrényes Gábor


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown