First Previous 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 50 100 150 200 201  Next Last


2004.10.18. - Vasas - Pécs


Vasas-Pécs 3-0 (2-0)


Fáy utca 1000 néző Vezette: Fábián (Bukovics, Ortó)

VASAS: Posza – Molnár Z., Plókai, Tóth A., Gaál – Weitner, Ködöböcz, Rósa H., Schultz – Horváth P., Ferenczi
PÉCS: Németh G. – Bajusz, Dienes, Szabados, Szekeres – Sípos, Lantos, Baumgartner, Kóczián – Pest K., Sztipánovics
CSERE: Weitner helyett Kovrig, Horváth P. helyett Vass, Schultz helyett Szanyó, Baumgartner helyett Berdó, Lantos helyett Montvai, Bajúsz helyett Horváth Gy.
GÓLSZERZŐK: Ferenczi a 26. és a 33. percben, Gaál a 91. percben
SÁRGA LAP: Tóth A., Szabados, Sztipánovics, Ködöböcz
KIÁLLÍTVA: Tóth A. ill. Szabados (mindketten második sárga lap)


Arra számítani lehetett, hogy a rossz időjárás miatt nem lesz teltház a Fáy utcában. Ennek megfelelően mintegy ezer néző láthatta, a szakadó esőben, hogy a harmincadik másodpercben Sztipánovics révén akár már vezethettek is volna a pécsiek. A pálya talaja sokszor megtréfálta a csapatokat, ennek ellenére mindkét fél a támadások kezdeményezését szorgalmazta, ami a Vasasnak sikerült jobban. A 26. percben ugyanis Horváth Péter remek labdával ugratta ki Ferenczit, aki a kifutó Németh felett a hálóba emelt(1-0).
Az ázó-fázó hazai drukkerek ekkor még nem is gondolhatták, hogy csak hét percet kell várni a következő találatra, melyet szintén Ferenczi István jegyzett. A 33.percben ezúttal Rósa Henrik volt az előkészítő, és a piros-kékek kilencese nem is hibázott, ballal, a pécsi portás mellett ellőtte a labdát. Eközben tíz főre fogyatkozott a vendéggárda, ugyanis Szabados József előbb Weitner Ádámot, majd Rósa Henriket is úgy akadályozta, hogy az Fábián játékvezető sárga lappal jutalmazta. Az eredmény ugyan nem, ám a létszám kiegyenlítődött, mert a vendéglátóknál Tóth András is megkapta második sárga lapját, így ő is idő előtt kényszerült elhagyni a pályát.
Szünet után magához ragadta a kezdeményezést a Pécs, Pest ötméteres fejesét Posza bravúrral tolta ki. Majd újra Pest Krisztián volt a főszereplő, lövését ismét kitolta a Vasas kapusa, és csak Ködöböcz Csabán múlott, hogy nem szépítettek a vendégek, ugyanis a gólvonalon állva rúgta ki Sztipánovics tizenegy méterről leadott lövését.
A mérkőzés hajrája azonban egyértelműen az angyalföldieké volt. A Pécs túlságosan is kinyílt ez által tetszés szerint alakíthatta ki helyzeteit a Vasas. A kétgólos Ferenczi tovább szaporíthatta volna önmaga és csapata góljainak számát, ám ezt csak azért nem tette, mert az üres kapura gurított labdát a visszaérő Dienes szögletre mentette.
Sorrendben Kovrig, Rósa, és a csereként beállt Szanyó is kihagyta a kihagyhatatlant, viszont a 91. minutumban Gaál lövésszerű beadása, a kimozduló Németh Gábor feje felett a kapu bal oldalába hullott(3-0)
Összességében a Vasas megérdemelt győzelmet aratott, mely Egervári Sándor irányítása alatt megszerezte első bajnoki győzelmét. A Pécs idegenbeli(és angyalföldi) rossz sorozata tovább folytatódott. Csapatunk a következő fordulóban Zalaegerszegre látogat, ahol mondani sem kell, nem lesz könnyű dolga, viszont a csapat elszántságát és játékát látva nem kizárt a sikeres szereplés.

Egervári Sándor:
Végre megszületett a várva várt győzelem! Minek köszönhetően?
Helyenként kiizzadva, az elején görcsösen, de a végén megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Fontos volt nekünk ez a győzelem, mert ez jelentheti a felzárkózás lehetőségét, és ha nem értékeljük túl ezt a 3-0-s győzelmet, akkor közelebb kerülhetünk a középmezőnyhöz.
A Zalaegerszeg és a Honvéd ellen hány ponttal lenne elégedett?
Négy ponttal elégedett lennék, mert a realitás most többet nem feltételez.
Kinek a teljesítményével volt elégedett a mai mérkőzésen?
Posza, Molnár, Ködöböcz és Ferenczi egy hajszállal a többiek fölé nőtt.

Nagy Tamás:
Miért maradt el a pontszerzés?
Helyzetkihasználásban látom a fő problémát, az elején több lehetőségünk is volt, sajnos nem éltünk vele. Ugyanakkor góljainkat is egyéni fegyelmezetlenségekből kaptuk, készültünk a Vasas taktikájából ennek ellenére sem tudtuk megvalósítani a megbeszélteket.
A kiállításig partiban voltunk a Vasassal, az összkép alapján a gólkülönbséget túlzottnak érzem.
A Vasasnak gratulálok mindent megtett a győzelemért.
Miért megy ilyen rosszul a csapatnak idegenben?
Otthon, idegenben a pálya ugyanaz a labda ugyanúgy kerek. Egyéni képességek dönthetnek, hogy egy játékos hogy dönt az adott szituációban.

Így látták belülről:
Schultz Levente:

Az első félidő elején kapkodtunk, de a két gól megnyugtatott minket. A kiállításért kár, mert tizenegy emberrel több gólt is rúghattunk volna. A második félidőben Posza Zsolt remekül védett, és az egész csapat jól helyt állt.
Horváth Péter:
Amíg a pályán voltam jól ment a játék, bár rég volt meccsterhelésem. Sajnos helyzetem nem igazán adódott, de örülök, hogy a győzelemből én is kivehettem a részem.
Posza Zsolt:
Ez a két hét elég volt ahhoz, hogy rendezzük sorainkat. Fiam születése miatt feldobódott állapotban védtem, ami kihatott a csapatra is. Ez volt az igazi Vasas, amit remélhetőleg Zalaegerszegen is láthatnak a szurkolóink.


Szekrényes Gábor
vasassc.hu


Szekrényes Gábor


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown