First Previous 1 50 100 ... 137 138 139 140 141 142 143 ... 150 200 201  Next Last


2004.12.24. - Birkózás: Bár voltak sikerek, az olimpia csalódást hozott


A hétvégén megrendezett Müller Ferdinánd emlékversennyel és az utánpótlás csapatbajnoki döntővel a Vasas birkózói számára is véget ért az év.

Az előbbi versenyen közel 300 6-14 éves birkózópalánta lépett szőnyegre, és a legjobb csapat a Vasas lett, megelőzve a nagy rivális BVSC-t.
Az utánpótlás csapatbajnokságon pedig az FTC és a BVSC mögött a harmadik helyet szerezte meg a piros-kék egyesület. Az már az utolsó, hétvégi forduló előtt biztos volt, hogy nem lehet meg a második hely, de a Kaposvár és a Szigetvár legyőzésével biztossá vált a bronzérem.

Természetesen az év vége nem múlhat el visszatekintés nélkül sem. Bódi Jenőt az angyalföldiek vezetőedzőjét arra kértük, értékelje a lassan mögöttünk hagyott esztendőt.
"Vegyes érzések vannak bennem - kezdte Bódi Jenő. - Tavasszal volt a Magyar Nagydíj, az országos bajnokság, és az Európa-bajnokság. Ezeken az eseményeken nem sikerült minden úgy, ahogy elterveztük, hiszen például Deák Bárdos Mihálynak az ob-n, és a Magyar Nagydíjon sem sikerült megszereznie a győzelmet, ráadásul a jó formában lévő Virág Lajosnak kézsérülése miatt ki kellett hagynia a tavaszi versenyek egy részét."

Az Eb-n Bóna László képviselte a piros-kék színeket, a nyolcadik helyen végzett, de különösen fájó, hogy az őt legyőző török birkózót utólag doppingolás miatt kizárták.
A nyár egyértelműen az olimpia jegyében telt el, de sajnos az athéni játékok nem sikerültek valami fényesen. Deák Bárdos Mihály, és Virág Lajos csak a kilencedik illetve a tizedik helyen végzett. Virág ráadásul megverte az előző játékok bronzérmesét, majd kikapott egy általa korábban már legyőzött kubai versenyzőtől.
"Ami pedig Deák Bárdost illeti, neki csak azt tudtam mondani, hogy ha valaki mindent megtesz a sikerért, és az mégsem jön, akkor el kell gondolkodni, megfelelő-e az a módszer, edzésmunka, amivel készül. Ráadásul szerintem azzal, hogy kimondottam az aranyért utazott Athénba, túl nagy terhet rakott magára."
Az ősz már valamivel jobb eredmenyeket hozott, mivel az angyalföldi birkózók megnyerték a csapatbajnokságot, és korosztályos szinten is több kiemelkedő eredményt könyvelhettek el.

Végezetül arra kértük Bódi Jenőt, hogy mondjon néhány szót a Vasas három felnőtt válogatott versenyzôjéről.
"Bóna László az olimpiai kvalifikáció során kikapott egy koreaitól, aki megnyerte az olimpiát, de a későbbi versenyeken sajnos nem kapott lehetőséget. Úgy látom sikerült összeszednie magát, és most már előre, a jövô évi világbajnokságra kell tekintenie. Virág Lajos jól kezdte az évet, amikor bekövetkezett a kézsérülése. Az olimpián ő sem remekelt, pedig szerintem ha valaki legyőzi egyszer ellenfelét, akkor ki kell tudni használni az ebből adódó lélektani előnyt. Deák Bárdos Mihálynál elteltetek azok a hónapok, amelyeket a kudarc feldolgozásával töltött, úgy látom rajta, sikerült is túllépnie az olimpián, így számára is már a vb áll a fókuszban."
RBB


Hozzászólások (2 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown