First Previous 1 50 100 ... 123 124 125 126 127 128 129 ... 150 200 201  Next Last


2004.12.30. - Tavasszal a pénz, ősszel pedig az eredmények hiányoztak


Meglepetésre csak a 10. helyen várhatja a női kézilabda bajnokság folytatását az UNIQA-Vasas női csapata. Mielőtt azonban a gyengébb őszi teljesítmény okát keresnénk, térjünk még egy kicsit vissza a tavaszi szezonra.Ami a 2003-2004-es bajnokság tavaszát illeti, Gurics Attila elmondta, csak dícsérni lehet a lányokat, hiszen a súlyos anyagi problémák ellenére is eredményesen szerepeltek. A Vasas Kézilabda Kft. négy havi fizetésükkel tartozott a játékosoknak, ők azonban nem ezzel foglalkoztak, így az 5-8. helyért zajló rájátszást az ötödik helyről várhatták - és ha ezt a pozíciót sikerült volna megtartani, akkor újra nemzteközi kupában indulhatot volna az angyalföldi együttes.


A Cornexi elleni vereséggel azonban szertefoszlani látszottak a remények, sőt még a hatodik helyet is elvesztettük, mivel az utolsó fordulóban a DVSC legyőzte csapatunkat, így az egymás elleni eredmények okán végül a hetedik helyen végeztek a lányok. Persze ezt a helyezést sem kell szégyelni, mivel az előzetes célkitűzés is az 5-8. helyről szólt, és az anyagi problémák is hátráltatták az eredményesebb szereplést.


Nyáron aztán jelentős változások voltak a piros-kékeknél. Augusztus 1- től ugyanis a női kézilabda csapat újra a Vasas SC egyik szakosztálya lett.


"Ez nagyon nagy segítség volt a számunkra, mivel így rendezni tudtuk az anyagi problémáinkat - mondta Gurics Attila. Az elmaradt juttatások egy részét már rendeztük, másik részét pedig beépítettük az idei fizetésekbe. Azonban a csapat így is meggyengült, hiszen Farkas Andrea Ljubjanába, Balogh Barbara Dunaújvárosba, Csernova pedig Olaszországba távozott, igazolni pedig nem tudtunk."


Az őszi szezon előtt a bennmaradást tűzték ki célul a vezetők a meggyengült csapat elé, de természetesen ők is bíztak a minél jobb szereplésben - hiába. A csapat több nyerhető mérkőzést veszített el, és ami a legnagyobb probléma volt, szinte az összes szoros meccs az ellenfél javára dőlt el: így volt ez a Debrecen, a Spartacus, a Pécs vagy éppen a Hódmezővásárhely ellen, ez utóbbi találkozón ráadásul a bírók is az ellenfelet segítették. Igaz, az örömre adhat okot, hogy a december óta szponzorálja a csapatot a UNIQA nevű cég.


"A gyengébb szereplésnél is nagyobb probléma számunkra, hogy hiába nyernénk meg minden az alapszakaszból hátralevő találkozónkat, akkor is csak a 9-12. helyért küzdhetünk - mondta szomorúan Gurics Attila. - A lányok is elismerték, ez a teljesítmény nagyon gyenge, így most már csakis a kiesés elkerülése lehet a cél."


A csapatból távozott Orosz Edina, aki kettős igazolással a másodosztályú Nagyatád csapatában fog játszani, míg Somogyi Glóriával szerződést bontottak az angyalföldiek.


Természetesen a keret megerősítéséről sem mondtak le a vezetők, és megpróbálnak még február 20-ig igazolni, egy külföldi játékost.


A piros-kékek vezetőedzője Köstner Vilmos hasonlóan értékelte a 2004- es esztendőt:


"Kifejezetten jól indult az év, hiszen olyan csapatokat vertünk meg mint a Cornexi, a Hypo, a DVSC, vagy az Esztergom, és ezeket az együtteseket előztesen többre tartották, mint a mienket. Sajnos aztán a rájátszásban nem sikerült megtartanunk az ötödik helyet. Nyáron meggyengültünk, és még a megszűnés is fenyegette a csapatot, de szerencsére ezeken a gondokon sikerült túllépnünk, mivel a Vasas SC a hónunk alá nyúlt, és segített. Sajnos, az ősz gyengére sikerült, és ami rendkívül bosszantó, hogy sok volt az egy-két gólos vereség. Azt pedig csak remélni tudom, hogy jövőre újra a nevéhez méltóan szerepel a Vasas női kézilabda csapata."

RBB


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown