First Previous 1 50 100 ... 124 125 126 127 128 129 130 ... 150 200 201  Next Last


2005.01.26. - Győzelem Esztergomban! - Szurkolói beszámoló


Győzelem Esztergomban!Mi szurkolók ¾10-kor találkoztunk a Nyugati pályaudvaron, hogy szeretett csapatunkat ismét elkísérjük, és hangos szurkolással buzdítsuk őket a győzelemre.


A vonatunk 10. 05-kor indult! Majd’ 2 órás út és már ott is voltunk Esztergomban, körübelül 10-15-en lehettünk.


Már szinte tradíciónak számit, hogy ilyenkor meglátogatjuk a szomszéd országot, Szlovákiát! Ez most is így volt. Átsétáltunk a Mária Valéria hídon és már indultunk is Párkány egyik boltjába, hogy bevásroljunk a híres szlovák sörökből. Utána mentünk egy éterembe, ahol egy korsó sör mellé elfogyasztottunk egy tányérral a nemzeti ételükből, a Sztrapacskából. Ezután indultunk el az egyik kocsmába, ami közvetlenül a híd mellet volt.


Itt találkoztunk még pár szurkolótársunkkal, akik egy későbbi vonattal indultak. Jó pár Becherovka elfogyasztása után már minden készen ált arra, hogy teljes hangerővel tudjuk bíztatni csapatunkat. El is indultunk vissza! A híd esztergomi oldalán következett egy gyors fotózás majd hangos kiabálással elindultunk a csarnok felé. Úgy féltávnál lehettünk, amikor egy éppen úriembernek nem mondható személy hangos „anyázással” tudatta velünk, hogy nem szép dolog megtörni a megszokott ki nyugalmukat. Nekünk se kellet több és két ordibálás közt valószínű, belátta, hogy most mi vagyunk túlerőben és gyorsan a barátnője után sietett, aki már vagy két sarokra volt tőle!


Megérkeztünk a csarnokba, ahol a bejáratnál egy Kulcsár Anita fényképp volt elhelyezve és előtte égő mécsesek és gyertyák voltak!


Itt mindenki leróhatta és le is rótta tiszteletét Magyarország egyik legjobb (hanem a legjobb) beállósa előtt!


A mérkőzés 1 perces gyászünettel kezdődött, amit minden szurkoló sportszerűen néma csöndben lehajtott fejjel ált végig!


A mérkőzés hazai fölénnyel kezdődött de ez sem vette el a kedvünket a szurkolástól és hangos Hajrá, Vasassal bízattuk a csapatunkat!


Sajnos a mérkőzés sem zajlott le balhé nélkül, ugyanis az első félidő közepén amikor az egyik hazai játékos „leütötte” a mi támadónkat, amire a hazai „keménymag” hangosan kiszámolta őt! Nem kellet több nekünk és némi Becherovkától felbátorodva erős támadás alá vettük a hazaiak szurkolóit! Némi lökdösődés következett a biztonsági őrökkel és hangos nem túl sportszerű szócsata vette kezdettét! Szerencsére verekedésig nem fajult a helyzet és a másfél, kétperces játékmegszakításon kívül semmi más nem történt.


Szerencsére lányaink nem idegeskedtek és elhúztak az ellenféltől így a félidő Vasas vezetést hozott. A második félidőben mutatkozott meg az, hogy mennyivel jobb csapat a mienk és a lányok megadták nekünk azt az örömöt, hogy tízzel is vezettek és mi is, rászámolhattunk az ellenfélre! Erre a hazai „B” közép tapssal reagált.


Itt már biztos volt az is, hogy ma csak Vasas siker születhet! És nem is lett másképp! A csapatunk magabiztosan győzte le az ellenfelét. A mérkőzés végén a lányaink kijöttek hozzánk és megköszönték a szurkolást.


A csarnokból kifele ismét összefutottunk esztergomi „barátainkkal” és ismét egy kis lökdösődés kezdődött előbb a biztonsági őrökkel majd kint az utcán a szurkolókkal is! Szerencsére hamar belátták, hogy itt ma, ha verekedés lenne bizony ők, húznák a rövidebbet, és inkább elsiettek a dolgukra. A csarnok előtt beszélgettünk, amikor jött Póló, hogy megbeszélte, hazamehetünk a csapat buszával. A csarnokból kifele jövő lányaink kivétel nélkül egyesével megköszönték a szurkolást és, hogy ennyien elkísértük őket. Gyorsan összeszedtük magunkat és mikor mindenki összegyűlt, felszállhatunk a buszra.


Hazafelé jövet megtudtam az egyik ifista lányunktól, hogy ők is legyőzték az Esztergomiakat még hozzá, nem is kicsit, 50-9-re. Gratuálunk lányok!


A buszon tudtuk még meg, hogy csak a szurkolók kedvéért hozták előre a szombati Pécs elleni meccset, hogy utána még kiérjünk a vízilabda rangadóra is!


Úgyhogy mindenkinek figyelem: Szombaton kötelező megjelenni a Fáy utcában!


Összességében egy nagyon jó túra volt még a szurkolói perpatvar ellenére is!


Köszönjük lányok, hogy egy feledhetetlen vasárnapi napot szereztettek nekünk! És még egyszer gratulálunk mind az ifistáknak mind a felnőtteknek a győzelemhez!

Erdős Levente


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown