First Previous 1 50 100 150 ... 159 160 161 162 163 164 165 ... 200 201  Next Last


2005.02.14. - Maratoni MISI-verés - Szurkolói beszámoló


Maratoni MISI-verésKrónika


Vasárnap reggel a Miskolc csapatát látta vendégül VASAS. A korábbi kínos vereség "megtorlására" készültünk.


És minden úgy indult, ahogy elképzeltük. Jó játékkal gyors siker. Feledni is kezdtük a jászberényi kisiklást, amikor azonban jött a 2. szett. És mindenkiben feltörtek a korábbi Miskolc meccs emlékei. Sajnos a borsodi lányok nagyon elkapták a fonalat, és nem is akarták elengedni, 3-12-es állásnál már biztos volt. Ez egy nagyon kemény csata lesz!


És bár a 3. játszmát nagy csatában hozta a VASAS a Miskolc továbbra is elemében volt: a 4. játszmában már vasmarokkal fogták azt a fonalat. Talán csak a miskolciakat elkísérő 4 rajongó és megannyi családtag számított ilyen meccsre, angyalföldi oldalon senki.


És jöhetett az utolsó szett. 11-11-nél még fej-fej mellett a csapatok. De innentől már nincs megállás. A lányok arcán a ellentmondást nem tűrő elszántság, és jönnek a pontok!


A szokottnál kevesebb VASAS szurkoló öröme határtalan, hiszen a végeredmény 3-2 a VASAS-nak.


Orsi megint fantasztikus volt, nélküle nem ment volna, megint nem. Hál' Istennek újra Tészta is ott volt a szeren, és nem szabad megfeledkezni a két meccs óta zseniálisan játszó Filipovics Anitáról sem.


Ha létezik ilyen, akkor az izgalmak csak fokozódtak a junior találkozón. Ott ugyanis 2-0 vezetést engedett a VASAS a MISI-nek.


Szurkolói oldalon már mindenki beletörődött a vereségbe. De nem így a csapat. Hatalmas küzdelemben 3-2-re fordítottunk!


Egy szurkoló végnapjai


Pontban nyolc óra tizenötkor ébredtem az elmúlt vasárnap. Gondoltam engedélyezek magamnak még egy kis alvást, és visszafeküdtem, de hamarosan megtelt a fejem gondolatokkal. Gondolatokkal, amelyek az elmúlt Miskolc meccs, a jászberényi siralmas (le)szereplésünk és az elkövetkező MISI összecsapás hármasán kalandoztak. Kicsit belelovaltam magam, így az alvásból nem lett semmi, annál inkább ideges lettem mi is vár rám, ránk szurkolókra ma a "Folyondár"-ban.


Megérkezés után picsi-pacsi a már ismerős dümdürümdürümös miskolciakkal, mindenki bizakodó. Elindul a meccs, csak valahogy a VASAS bent felejtette magát az öltözőben, így egy kellemes kis hátránnyal startoltunk. Nem baj szépen belelendültünk, a lányok a pontgyártásba, mi az éneklésbe, mondhatni beindult a VASAS henger. Zsolti rám kacsint, azt mondja: "Virág jó, nagyon jó". És Virág jó vagy rossz jön a már szokásos hidegzuhany. Sima bukta a második szett, aztán pedig a már amolyan "Miskolcos"-nak mondható folytatás. 2-1 ide, nagy küzdelem 2-2. Lassan mindenki kidől, a lányok és mi is fáradunk, idegileg és fizikailag is. Aztán a történelem nem ismétli önmagát.


Önmagukat szégyenbe hozó, enyhén szólva sem pártatlan bíráink fáradozásai ellenére behúztuk az ötödik szettet. Ekkorra már ugyan nem tudtam eldönteni hogy inkább a gyomrom fáj az idegtől, vagy a hangom mondja fel a szolgálatot, de megvolt. Kétségtelen, hogy megvolt.


Habár azt hiszem ennek nem így kellene lennie. Ha bajnokok akarunk lenni akkor semmiképp. Mondom magamnak, maradunk az juniorra, az már csak simább lesz. Fenét. A szinte teljes első csapatát nélkülöző kis gárdánk izgalmaktól cseppet sem mentes találkozón, 0-2-ről fordítva, heroikus küzdelemben hozta a két pontot, lemásolva ezzel a felnőtt meccs eredményét: VASAS-MIskolc 3-2.


Bravó lányok! Óriási Miskolc maraton volt, óriási izgalmakkal. Hölgyeim ha így folytatjátok előbb utóbb én beadom a kulcsot az tuti.....


Végszó


Mint utóbb értesültünk, a játékvezetők megemlítették feljegyzésükben, hogy a VASAS szurkolók sportszerűtlen magatartást tanusítottak. Hát azóta ezen gondolkodom, de emlékeim szerint - ugyan ide talán már ezeket a szavakat nem írnám le... - akármit is kiabáltunk, annak minden hangja sportszerűbb volt mint a bírák magatartása. Éppen ezért ezzel itt bővebben nem is foglalkoznék. Egyszerűen köszönjük, ment veletek is.

Tóth Szabolcs & Szatmári Zsolt


Hozzászólások (1 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown