First Previous 1 50 ... 60 61 62 63 64 65 66 ... 100 150 200 201  Next Last


Vasas 2004/2005: Gyötrelmes bajnoki év


2004. május 19-én minden olyan szépnek tűnt. Az NB1/B 32. fordulójában a Bodajk ellen aratott győzelem azt jelentette, hogy a Vasas két év kihagyás után ismét az első osztályban folytathatja szereplését.A 2004/2005-ös szezonban a másodosztályban végül ezüstérmet szerzett piros-kékek nagy reményekkel vágtak neki az élvonalbeli pontvadászatnak. A feljutást kiharcoló gárdából már nem szerepelt Bíró Szabolcs, Keresztúri András, Aranyos Imre, Hámori Ferenc, Szilveszter Ferenc, Sallai Balázs, Szabó Attila, Bárányos Zsolt.


A távozók helyére érkeztek is játékosok a Fáy utcába. Rósa Henrik, Filó Attila, Molnár Máté, Ferenczi István, Miroslav Rada, Jerson da Silva és Horváth Péter ölthette magára a Vasas mezt, rájuk esett a vezetők választása az erősítési listáról.


Több név is szóba került még a nyáron, többek között Tóth Mihályé és a korábbi gólkirály és óriási kedvenc Kabát Péteré, azonban egyik támadót sem sikerült Angyalföldre csábítani. Újonc csapatként a célkitűzés a középmezőnybe való kerülés volt, de minimum a biztos bennmaradás kivívása. Ennek ellenére mindenkiben ott motoszkált a tudat, ebben a megerősített keretben benne lehet egy sikeresebb, bravúros szereplés.


A premier Kaposváron nem sikerült túl jóra, 3-2-es vereséggel tértünk haza Somogyból, de a hazai bemutatkozás már szebb lett, melynek a Nyíregyháza esett áldozatul. Egy nem várt vereség Békéscsabán, majd elhoztunk egy pontot Sopronból. (Ekkor még senki sem sejthette, hogy idegenben a csapat nem fog több pontot szerezni).


Az 5. fordulóban hazai vereség az Újpesttől, és ekkor már hallani lehetett azokról a pletykákról, amelyek Tamási Zsolt edző távozásáról szóltak. A pletykákból valóság lett, Tamásinak a Pápán elszenvedett 2-0-s vereség után távoznia kellett. A megüresedett kispadra az az Egervári Sándor került, aki korábban bajnoki címet nyert az MTK-val és a Dunaferrel is. A bemutatkozás jól sikerült, igaz csak Magyar Kupa-mérkőzésen, Tatabányán jutottunk tovább. A bajnoki debütálás már kevésbé lett ilyen szép, a Ferencváros egy góllal bizonyult jobbnak a Fáy utcában, majd a későbbi bajnok Debrecen is két vállra fektette a Vasast. A Pécs ellen azonban megszületett az első bajnoki győzelem az új szakmai stáb irányításával. Az őszi szezon ezen szakaszában roppant rapszodikusan szerepelt a csapat. Idegenben rendre vereség (Fehérvár, Győr, Zalaegerszeg) hazai pályán szép győzelmek (Honvéd, Diósgyőr, MTK) jellemezték a gárdát.


Tizenhat megszerzett ponttal, a középmezőny alján, a 12. helyen várhatta a tavaszt a csapat. Mindenképpen említést érdemel, hogy szezon közben csatlakozott a kerethez Szanyó Károly, és Horváth Péterre is csak a Debrecen elleni mérkőzéstől lehetett számítani, ugyanis korábbi egyesülete, a Honvéd, pénzt akart érte kérni, miközben a szerződése lejárt. Az ügy lényegesen sokáig elhúzódott, aminek sajnos a játékos és csapatunk látta a kárát.


Ennek ellenére Horváth négy gólig jutott azon a hét találkozón, amelyen játszhatott. A tavaszi szezonnak bizakodva, ám átalakított kerettel vágott neki a csapat. Törökországba távozott a nyolc gólt szerző Ferenczi István, és elhagyta a klubot Miroslav Rada, da Silva, Filó Attila, Nagy László és Baranyai Tibor is. Az érkezők listáján a korábbi Vasas játékos Gyánó Szabolcs, a szerb Ivan Janjics és az ősz egyik meglepetés igazolása Waltner Róbert szerepelt, ők mindhárman Zalaegerszegről érkeztek. A negyedik érősítés az FTC bal lábas játékosa, Kiss György volt.


Remekül kezdődött a tavasz, zsinórban három győzelem a Kaposvár, a Nyíregyháza (idegenben) és a Békéscsaba ellen. Ekkor a bajnokságban kéthetes szünet következett, és mintha a kezdeti lendület alábbhagyott volna, mert a Sopron csapata három pontot elvitt a XIII. kerületből. Innen indult el egy elég hosszan tartó mélyrepülés. Olyan súlyos vereségekbe futottak bele a játékosok, amire igazán nem volt magyarázat. A Megyeri úton 4-0-ra maradtunk alul, de ami ezután következett, az a szurkolók lidérces álmait idézhette. 6-0 arányban nyert a Pápa az Illovszky-stadionban, igaz a mérkőzés tudósításához hozzátartozik, hogy régi „kedves” ismerősünk, Dubraviczky Attila két játékosunkat kiállította, és három büntetőt ítélt meg ellenünk.


Az egész bajnokság során a játékvezetők tíz tizenegyest ítéltek a kárunkra, és mindösszesen hármat a javunkra. Vesztesen hagytuk el a pályát a Ferencváros a Debrecen és a Pécs ellen is. A legszomorúbb az volt, hogy a csapaton-néhány alkalomtól eltekintve-egyáltalán nem lehetett látni a mindenáron való győzni akarást, a megalkuvás nélküli hajtást, küzdést. Ezt már bizony a szurkolók sem nézték jó szemmel, ám a keserves időszakban sem hagyták magára a csapatot. A ZTE ellen megszakadt a rossz sorozat, Gyánó Szabolcs góljával sikerült otthon tartani a három pontot, ám az egerszegi meccs után szintén egy pokolian rossz mérkőzésen ismét kikaptunk a Bozsik-stadionban, ahol egyébiránt korábban, a Magyar Kupa küzdelmeitől is búcsúztunk.


A következő fordulóban egy izzadságszagú mérkőzésen Győri János fejesével sikerült nyerni, majd egy gólnélküli összecsapáson pontot hoztunk el Diósgyőrből is. Hazai környezetben nem sikerült szépen búcsúzni a közönségünktől (Fehérvár ellen 1-1), sőt a bajnokság záróösszecsapásán vereség a Hungária-körúton, ami azt jelentette, hogy a Vasas csapata a 13. helyen zárta az Arany Ászok Liga 2004/2005-ös küzdelmeit.


Kijelenthető, hogy sajnos nem sikerült elérni a tavasszal megfogalmazott célkitűzést, az 5-8. hely valamelyikét, és ami nagyon elszomorító, az az idegenbeli mérlegünk, ami kis túlzással katasztrofális volt.


A télen érkezett játékosok közül talán csak Gyánó Szabolcs és Kiss György nyújtott elfogadható teljesítményt, ám mindketten sérüléssel bajlódtak. Támadónk szárkapocscsont-törést szenvedett, míg védőnk sokszor volt sérült. Nem sikerült jól a szezon Waltner Róbertnek sem, bár őt sem kímélték a sérülések, csak kettő gólt sikerült szereznie.


A bajnokság véget ért, lezárult, mostantól előre kell csak tekintenünk. A következő évad július végén kezdődik, ám még nem lehet tudni, hogy milyen kerettel vág neki a csapat a 2005/2006-os szezonnak. Sok játékosnak jár le a szerződése, a vezetők egyelőre nem jelezték még a hosszabbítási, igazolási szándékukat.


A csapat benevezett az UEFA-Intertotó kupára, melynek első fordulóját június 18-án a Fáy utcában rendezik. Az ellenfél, a szlovák bajnokság negyedik helyezettje, a ZTS Dubnica lesz.


A játékosok június 9-ig kaptak szabadságot. Reméljük a vezetők helyesen tudják majd értékelni e rosszul sikerült szezon eredményeit, és a nyár közepém induló bajnokságban már egy sokkal ötletesebben és eredményesebben játszó Vasast láthatnak majd a drukkerek.


Szekrényes Gábor

Szekrényes Gábor


Hozzászólások (1 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown