First Previous 1 ... 33 34 35 36 37 38 39 ... 50 100 150 200 201  Next Last


Ezt a csapatot továbbra is szeretni kell - riport


Szerda, késő délután, már kezdett sötétedni, amikor meglátogattuk Tamási Zsoltot és csapatát, akik a hideg idő ellenére rendíthetetlenül végezték el sorban, számolatlanul a szabadrúgásokat. Ahogy véget ért az edzés, félrevonultunk Gaál Lacival, és Tamási Zsolttal, és a soron következő rangadóról kérdeztük Őket.


Gaál László

Kérdés: Pénteken Honvéd – Vasas. A másodosztály rangadója. Hogy készültök erre a meccsre?
Válasz: Kiemelten erre a hétre nem csináltunk semmi speciálisat. Úgy készültünk, mint a többi meccsünkre. Ez a mostani mérkőzés egy kicsit a Debrecen elleni kupameccsünkhöz hasonlítható. Az is egy kiélezett rangadó volt.
Kérdés: Az elmúlt fordulókban nem igazán ment a csapatnak.
Válasz: Igen, de azt ne feledjük el, hogy a legutóbbi ellenfeleink egyáltalán nem akartak gólt lőni, nem akartak támadni. Betömörültek védekezni, és ilyen csapatok ellen sokkal nehezebb játszani. Rombolni sokkal könnyebb, mint támadni és gólokat lőni.
Kérdés: Melyik meccseket szereted jobban? Amikor hátul vagy, rombolva, védekezve, vagy amikor felfuthatsz, a támadásokat segítve?
Válasz: Most úgy érzem, hogy a védelemben stabilabb, jobb teljesítményre vagyok képes, de itt is bizonyítottam már az előkészületi mérkőzéseken, és a BKV ellen is, hogy támadásban is otthon érzem magam, és ha jól kijön a lépés, ott is tudok maradandót alkotni.
Kérdés: Tipped a pénteki találkozóra?
Válasz: Nyerünk 2-1 –re.

Tamási Zsolt

Kérdés: Most ért véget az edzés, és azt néztem, hogy az elmúlt több mint fél órában csak szabadrúgásokat gyakoroltatok.
Válasz: A heti felkészülési tervben szerepelt, és nagyon sokat gyakoroltuk a rögzített helyzeteket. A hét első felében főleg a védekező szögleteket és oldalszabadrúgásokat, hiszen a Honvéd egyik fő erőssége a rögzített helyzetek utáni játék, a mai nap pedig a támadó variációkat vettük át.
Kérdés: Kiesik a csapatból a szabadrúgások specialistája Kovrig Ákos. Ki helyettesítheti őt?
Válasz: Így igaz, Ákosnak nagyon fontos szerepe van a szabadrúgásainknál, szögleteinknél, de ettől függetlenül úgy készülünk, hogy, ha egy valaki kiesik a variációk végrehajtói közül, ne essünk kétségbe, tehát megvan a pótlására kijelölt személy, de ezt nem szeretném még elárulni.

Kérdés: Kovrig Ákos személyében egy 23 év alatti játékos esik ki. A szabály értelmében fiatalnak kell a helyére kerülnie. Kinek van erre a legnagyobb esélye?
Válasz: Miután Ködöböcz Csaba sérülten jött vissza a válogatott EB selejtezőjéről, már ketten esnek ki, így Vass Zsolt nyilvánvaló kezdőként kerül a csapatba, a másik pedig marad Weitner Ádám. Kicsit meg van kötve a kezem, hiszen a 23 éven aluliak közül Ákos volt az, aki egyenletes jó teljesítményt mutatott. Kényszerhelyzetben vagyok, de úgy látom, ezzel a problémával a többi csapatnak is meg kell küzdenie.
Kérdés: A szezon elején azt mondtad, 5-6 forduló kell, hogy összeálljon a csapat. Később azt mondtad, több időre van szükség ehhez, mint gondoltad. Hol tartunk most?
Válasz: Igen, ezt így is gondoltam, és a csapat gerince ki is alakult, hiszen 8 játékosunk minden meccsen játszott. Ennek ellenére döntően befolyásolta a teljesítményünket, hogy volt egy olyan szériánk, amikor húsz nap alatt hat tétmérkőzést kellett lejátszanunk, és ez nekünk még sok. Kicsit el is fáradt a csapat, és ennek tudható be, hogy néhányan visszaestek a formájukban. Miután mindössze hat forduló van hátra, fenntartva azt a véleményemet, hogy a csapat váza adott, azt mondom, hogy most már ez a szezon rámegy erre.
Kérdés: Mi a helyzet a sérültekkel:
Válasz: Ködöböcz Csabán, a keresztszalag műtéten átesett Szegletes Szabolcson, és a hasfalizom letapadást megszüntető műtéten átesett Baranyai Tiboron kívül mindenki egészséges. A Vác elleni mérkőzésen Kollár Zsolt kapott egy csúnya rúgást, ami súlyosabb volt, mint gondoltuk, de ma már Ő is teljes értékű munkát végzett.
Kérdés: Mit vársz a mérkőzéstől?
Válasz: Egyértelműen azt várom, hogy a csapat azt a teljesítményt meg tudja ismételni, ami a szezon elején volt jellemző ránk, és természetesen győzelmet. Látom én is, hogy az elmúlt fordulókban kicsit megcsappant a nézőszám, ami talán betudható a TV közvetítésnek, a rossz időnek, de minden bizonnyal annak is, hogy nem kényeztettük el a szurkolóinkat. De azért az a kérésem, hogy ezt a csapatot továbbra is szeressék, és meggyőződésem, hogy aki igazán szereti a Vasast, a nehéz időszakban is mellettünk van. Márpedig nekünk most nagyon nagy szükségünk van a segítségre, hiszen négy ponttal vezet előttünk a Honvéd, és nem kell fejszámoló művésznek lenni ahhoz, hogy lássuk mit jelent nekünk ez a mérkőzés.

Nos igen. Nem kell fejszámolónak lenni, hogy lássuk, minden bizonnyal minimum hatpontos mérkőzésről van szó, de lehet, hogy ennél a hat pontnál sokkal többről. Ezt a mérkőzést mindenképpen hozni kéne, hogy nyugodtabbak lehessünk a hátralévő bajnokikon, sőt talán a hétközi – már-már kötelező sikerű - Magyar Kupa meccs előtt sem jönne rosszul egy megnyugtató siker.

(Zé)


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown