First Previous 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 ... 50 100 150 200 201  Next Last


A ceglédi-csata utózöngéi - Interjú Tamási Zsolttal és Keresztúri Andrással


Alig ért véget a 118. percben megnyert Cegléd elleni kupamérkőzés, Tamási Zsolt készségesen állt rendelkezésre, és mondta el véleményét:


Tamási Zsolt: A kupában mindig az a cél, hogy a csapat továbbjusson, ezt ma teljesítettük. Aki látta a mérkőzést, az tanúsíthatja, hogy ugyanaz a probléma jött elő, mint az elmúlt 5-6 mérkőzésen, sőt ez az egész őszi szereplésünkre rányomja a bélyegét: katasztrofális a helyzet kihasználásunk! Csak hirtelenjében visszapörgetve a mérkőzés történéseit: a 10. másodpercben Szilveszter Feri állt szemben a kapussal, de említhetném Keresztúrit, Hámorit, Gaál Lacit, és még sorolhatnék több, száz százalékos ziccert, amit illik kihasználni ezen a szinten. Mi ezt nem tesszük meg, és ezzel saját dolgunkat nehezítjük meg.
Kérdés: Egy dologgal azonban elégedett lehetsz…
Tamási Zsolt: …gondolom a küzdeni tudásra és arra az óriási akaratra célzol, ami jellemzi a csapatot. Ám szerintem ezek alapvető elvárások egy profi futballistától, és csapattól, ezért külön dicséret nem jár. Ettől függetlenül megemelem a kalapom a csapat előtt, mert mentek előre, és itt nem arról volt szó, hogy egy jó napot kifogó kiscsapat nagyszerűen játszott, hanem ők végig visszaálltak és tíz emberrel védekeztek, mi pedig sorra elpuskáztuk a kihagyhatatlannak tűnő helyzeteket is. A győzelmet is a töretlen küzdeni akarás hozta meg, mivel a gól is úgy született, hogy a Keresztúri Bandi méterekről bevetődve vágta be a léc alá labdát.
Kérdés: Ha azt mondom Sápi Csaba mi jut eszedbe?
Tamási Zsolt: Inkább had ne foglalkozzak a bíró tevékenységével, ám egyet szeretnék mégis megjegyezni. Tragikus volt, hogy az első perctől kezdve hagyta a hazaiak arcátlan időhúzását, amivel szerintem a 120 percből legalább 15 perc játékidő ment el. A kispadon meg is jegyeztem, hogy biztosan mi fogjuk kapni az első sárgalapot, és ez így is történt.
Kérdés: Utánanéztünk, hogy a VASAS utoljára 2002. április 10-én rúghatott 11-est…
Tamási Zsolt: …nyilván arra célzol, hogy volt több olyan helyzet, amikor a bíró ítélhetett volna nekünk büntetőt. Az egyiknél például a kapus a Plókait egyértelműen letalpalta. Ezzel azonban én nem foglalkozom, mert a játékvezető ilyen jellegű tévedései benne vannak a játékban, és én nem gondolom, hogy ezt a bíró szándékosan tenné.
Kérdés: A mérkőzés vége felé nagyon mérgesen pattantál fel a kispadról. Mi volt ennek az oka?
Tamási Zsolt: Az tűrhetetlen, hogy a mérkőzés közben odajön hozzám egy ceglédi illetőségű férfi, és többször megkísérel megdobni – szerencsére nem talált el -, miközben a munkámat végzem. Ez a személy ott maradhatott a mérkőzés végéig. Ettől kicsit parázs volt érthetően a hangulat, nálam is elszakadt a cérna. Ugyan a biztonságiak elnézést kértek tőlem, a végén elvezették a kispadtól az illetőt, de akkor is, ez döbbenetes. Ez a mai magyar futball valóság.
Kérdés: Mi lesz a hétvégén? Hogy vannak a sérültjeink?
Tamási Zsolt: A Kispest elleni meccsen Weitner Ádám hátába már az 5. Percben beleszállt Keller, és bordazúzódást szenvedett. Ám remélem szombaton már tudja vállalni a játékot. Schultz Leventének valószínűleg a múlt pénteki mély talaj miatt combfájdalmai vannak. Szerencsére nincs húzódás, sérülés, így remélem Ő is a csapat rendelkezésére állhat majd. Rob Kornél a keddi edzésen sérült meg, feltételezhetően az ülőidegével lehet valami probléma. Abban bízok, hogy Weitner és Schultz már játszhat, ha nem akkor azokkal a játékosokkal oldjuk meg a feladatot, akik ma játszottak.
Még annyit had tegyek hozzá, hogy jól kezdtük az őszi szezont, a kupában is sikereket értünk el. Most még öt bajnoki van hátra, és szeretnénk hasonló módon befejezni az őszi szezont, jó játékkal, győzelmekkel. De nem akarom áltatni a szurkolókat, - én örülnék a legjobban, ha nem így lenne -, úgy érzem mind az öt hátralévő mérkőzésünk ilyen nyögve-nyelős lesz, mint a mai.
Kérdés: Pontokban kifejezve, mennyivel lennél elégedett, az öt meccsen?
Tamási Zsolt: Ha a nyíregyháza elleni utolsó forduló előtt minimum 10 pontunk lenne, nyugodtan utazhatnánk a Nyírségbe, ám minden mérkőzésen a 3 pont begyűjtése a célunk.
Kérdés: Kupában kit szeretnél következő ellenfélnek? Mi lenne a jobb; egy gyengébb ellenfél idegenben vagy egy erősebb hazai pályán?
Tamási Zsolt: Nem nagyon foglalkozom még ezzel. A mai fordulóban nagy meglepetések születtek, alacsonyabb osztályú csapatokkal szemben kiesett a BKV, a Pécs, a Sopron is 120 perc után tudott továbbjutni. Tavaszig még sok minden változhat. Megerősödhet a mi csapatunk is, gyengülhetnek vagy erősödhetnek mások is. Persze jó lenne egy alacsonyabb osztályú gárda. Ám nem foglalkoztam akkor sem, amikor a Debrecent kaptuk ellenfélnek. Felkészültünk belőlük. Ráadásul az a mérkőzés bebizonyította, hogy hazai pályán senkitől nincs félnivalónk. Akkor sem kezdtem örömtáncba amikor a Ceglédet kaptuk. Akit hoz a sors elénk, azt kell megverni.
Kérdés: Nem lepődtél meg, hogy szerda délután egy órakor Ceglédre mintegy 200 VASAS-szurkoló zarándokolt le, hogy buzdítsa a csapatot?
Tamási Zsolt: Abszolút meglepő volt. Amikor a mérkőzés után az öltöző ablak alatt jöttek el a szurkolók és éltették a csapatot, illetve végig 120 percig hajtották-űzték a fiúkat, az egyszerűen fantasztikus érzés volt. Mondtam is a srácoknak, hogy ahol eddig én dolgoztam, azt tapasztaltam, -valamint a magyar valóságot nézve azt látjuk, ha egy kis csapat ellen egy felsőbb osztályú csapat nem rúg gólt egy ideig, akkor a nézőtérről felhangzik a füttyszó, a szidalom. Ehelyett a mi szurkolóink ismét fantasztikus hangulatot teremtettek, és már csak értük is kötelességünk volt kúszni-mászni, mivel megérdemlik, hogy felszántsuk a pályát.
Szurkolóinkat sajnálom a legjobban, hogy ennyi helyzetet kihagyunk, mert megérdemelnének egy látványosabb játékú, gól-gazdag győzelmet. Le a kalappal a tábor előtt! Én ezt egész ősszel ragozom, és őszintén nem térek magamhoz a VASAS-szurkoló tábortól. Ez fantasztikusan jó érzés.


Nem sokkal Tamási Zsolt után érkezett a csapat buszához a gólszerző, Keresztúri András.

Kérdés: Kettő percen múlt, hogy a Cegléd elleni mérkőzés negatív vagy pozitív hőse leszel. Milyen volt ez a mérkőzés belülről?

Keresztúri András: Küzdelmes mérkőzés volt, bár felkészültünk a Ceglédből, de nem számítottunk rá, hogy ennyire lelkesen futballoznak. A rendes játékidőben eléggé zártan védekeztek, nem sok energiát fordítottak a támadásra. Sündisznóállásba mentek, húzták az időt. Bár lehet, ha Szilveszter Feri helyzete az első percben bemegy, akkor 5-6 góllal nyerünk, de sajnos nem így alakult, és ezért nagyon megszenvedtünk a továbbjutásért.

Kérdés: Köztudomású, hogy Te ceglédi kötődésű vagy. Ezt figyelembe véve könnyebb vagy nehezebb dolgod volt?

Keresztúri András: Ceglédi születésű vagyok, itt laktam egészen addig, amíg a Ferencvároshoz nem kerültem 21 éves koromban. A szerdán pályára lépő ceglédi csapat játékosainak többségével játszottam is együtt, amikor hazatértem Szlovákiából 1999-ben és úgy nyolc hónapig a Cegléd csapatának tagja voltam. Számomra érzelmileg mindenképpen szokatlan volt ez a mérkőzés. A motiváció, hogy kiverhetnek a kupából egy magasabb osztályban játszó csapatot és a hazai pálya a Ceglédet segítette.

Kérdés: Szerinted miért van az, hogy az utóbbi 5-6 meccsen nyomunk, támadunk, mezőnyfölényben vagyunk, és jó esetben az utolsó percekben rúgott góllal nyerünk?

Keresztúri András: Erre nehéz válaszolni. Biztos pszichikai oka is van, hogy az ember görcsössé válik a kihagyott helyzetektől, és teljesítménykényszer alá kerül a játékos. Minden játékos és csapat életében eljöhet olyan időszak, hogy nem megy be a sok-sok helyzet, ám éppen a maihoz hasonló mérkőzések összetartó ereje lendítheti át a csapatot az ilyen holtpontokon.

Kérdés: Nem tartasz attól, hogy a sok kihagyott helyzet miatt a szurkolóknak el fogy a türelmük, és kikezdenek?

Keresztúri András: Nézd! Több mint egy hónapos kihagyás után a Vác ellen tértem vissza a csapatba. Akkor még nemigen kerültem helyzetbe. A Kispest ellen már adódtak gólhelyzeteim, de kimaradtak, ma pedig egy bement. Remélem mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobban játékba, formába lendülök, és akkor nem maradok adós a gólokkal sem. Úgy érzem, hogy a nézők kitartanak mellettünk.

Kérdés: Remélem a Szeged ellen feloldódnak a görcsök, és felszabadultabban és eredményesebben tudunk játszani.

Keresztúri András: Nagyon sok múlik a mérkőzés eleji első helyzeteken. Ha azok közül egyet berúgunk, felszabadultabbak leszünk, az ellenfélnek ki kell támadni, ami ismét gólhelyzetek lehetőségét teremtheti meg előttünk.

Zé-(Réz)


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown