First Previous 1 50 ... 59 60 61 62 63 64 65 ... 100 150 200 201  Next Last


Vasárnapi Dabasi Vasas Napok


Izgalmasan kezdődött, és izgalmasan fejeződött be a nap a Vasas szurkolóinak.

Először is a Fáy utcába 11 órára megrendelt busz nem volt sehol a megbeszélt időben.
Már több autó is visszafordult, hogy felvegye a hoppon maradtakat, amikor kiderült, hogy a busz megvan, csak a Fáy utca helyett egyenesen az uszodába ment.
Ennek ellenére szinte mindenki megérkezett kezdésre, pedig ez sem volt egyszerű. Először is azt kellett tudni, hogy a Dabas pályája nem Dabason van, hanem Dabas-Sáriban.
Ezt az akadályt is leküzdöttük. Jöhetett a meccs. Az a meccs, ahol az volt a nagy kérdés, hogy tart-e a múltkori szegedi lendület a fiúkban. A vendégszektort szinte teljesen megtöltötték a piros-kék hívek, ami azt jelenti, hogy mintegy 500-an kísértük el a csapatot Dabasra.
Kezdődött, és nem is akárhogyan. Nagyon érdekes 25 perc következett, amely alatt a mennyországtól a pokolig és vissza is megjártuk az utat.
Mindössze hét perc telt el, amikor Gaál Laci vezetést szerzett csapatunknak. Még igazán ki sem örülhettük magunkat, amikor Boér egyenlített. Sőt, a 15. percben már a vezetést is megszerezte a Dabasnak. Már éppen félni kezdtünk volna, amikor a középkezdés utáni akcióból Keresztúri egyenlített. 4 perccel később pedig Plókai talált be a dabasi kapuba. Sajnos Plokesznek ez szinte az utolsó mozdulata volt, mert néhány perc múlva már le is kellett cserélni sérülés miatt, ugyanúgy, mint Kovrig Ákost. Így most már lassan a sérültjeinkből is egy egészen jó kis csapatot lehetett volna összeállítani. Félő volt, az íly módon meggyengült csapat könnyen bajba kerülhet. Alighogy Plókai elhagyta a pályát, máris szabadrúgáshoz jutunk. Hurrá! Tele vagyunk jó szabadrúgáslövőkkel. Plókai, Kovrig, Schultz. Csak jelen pillanatban mindegyik sérült. Sebaj, „Van másiiik!” Kollár lövi a szabadot, és máris 2-4 az állás. Álom, luxuskivitelben. És mindössze 25 perc telt el a meccsből. Viszont a félidő hátralévő részében már nem történik említésre - méltó esemény.
A második félidőben inkább a Dabas irányítja a játékot, jelentősebb elképzelés nélkül, a mieink pedig veszélyesen kontráznak. Igazán izgalmas esemény először a 63. percben történik, amikor Weitner kerül a földre a dabasi büntetőterületen belül, és nem önszántából. A játékvezető viszont nem lát beavatkozásra okot. Nem úgy 10 perc múlva, amikor Gaál Lacinak mutat fel sárga lapot, abból is a másodikat, ami azt jelenti, Laci idő előtt befejezi a meccset. Rég játszottunk már emberhátrányban de legutóbbról kellemes emlékeink vannak.
Zeng – zúg a tábor:
„Tíz emberrel jobbak vagyunk”
És tényleg. 5 perccel a kiállítás után Nagy Laci lő fontos gólt. 2-5. És ami külön öröm, nagyon kellett már, hogy sikerüljön Lacinak is a gólszerzés. Reméljük innen már nincs megállás. Hogy ne legyen annyira nyomasztó a fölényünk a játékvezető kiállít egy dabasit is, így már egyenlően vagyunk. Nem is tudunk újabb gólt rúgni. Marad a végeredmény, de ki bánja? A mérkőzés végén aztán jöhetnek a fiúk pacsizni. Ráadásul egy régi Vasas-harcos is odajön a vendégszektorhoz. Galaschek Peti nem felejti a régi szép angyalföldi éveket. Ilyenkor sem, amikor az ellenfél csapatát segíti. A szurkolók sem felejtenek, zúg a „Galascek Peti, Galaschek Peti”. Szép pillanat így a mérkőzés végén. Még egy kis öröm, aztán irány az uszoda, a Vasas – Dominó rangadó.

Tamási Zsolt: Úgy gondolom, nagyszerű mérkőzést játszottunk. A közönség számára mindenképpen élvezetes csata volt. A korai vezetés után két kapitális védelmi hibát követtünk el, ami miatt át is kellett szerveznem a csapatot. Ezek után látványos mérkőzésen teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, annak ellenére, hogy az első félidő végén két kényszerű cserét is végre kellett hajtanom. Úgy gondolom, azt a focit játszotta a csapat, amit a szezon elején, és nagyon remélem, ez már kitart a szezon hátralévő mérkőzésein is. A sérülések első ránézésre súlyosnak tűnnek, de pontos diagnózist csak a keddi orvosi vizsgálat után tudok mondani. Most úgy tűnik, hogy Plókai izomszakadást szenvedett, Kovrig Ákosnak pedig a belső bokaszalagja szakadhatott el.
Bízom benne, hogy Sallai és Schultz a jövő hétre rendbe jön, és már játszhatnak mind a ketten.
Köszönjük szurkolóinknak, hogy több mint ötszázan kísérték el a csapatot, és úgy gondolom, mai játékunkkal a legigényesebbeket is kiszolgáltuk. Remélem a jövő héten innen folytatjuk.


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown