First Previous 1 50 ... 92 93 94 95 96 97 98 ... 100 150 200 201  Next Last


2004.10.05. - Esélylatolgatás az Euroligában


2004. október 4-én elkészítették a vízilabda Euroliga második selejtezőkörének csoportbeosztását. A találkozókra október 13. és 17. között kerül sor Marseille-ben.


Csapatunk az F jelű csoportba kapott besorolást, ahol a házigazda franciákon kívül a Systema Brescia (olasz), a Primorac Kotor (szerb-montenegrói), a WBC Tirol (osztrák) és a CSK Moszkva (orosz) lesznek az ellenfeleink. A csoportból az első két helyezett jut be a legjobb tizenhat csapat közé. A csoportból talán az olasz Brescia tűnik a legnagyobb falatnak.

Az első selejtezőcsoportot hibátlanul teljesítő, többek közt a Ferencvárost is legyőző gárdánál pólóznak, a válogatott Roberto Calcaterra, a Fiorentini testvérek, a horvát válogatott Csirics, kiegészülve a kapuban Geninivel.

A Kotor csapatát, tavaly már láthattuk Magyarországon, akkor ugyanis a BVSC ellenfele volt a csoportküzdelmek során. Idén, a Jadran Split-tel szemben megnyerték a kupát, köszönhetően két gólerős játékosuknak, Danilovicsnak és Vukanicsnak.

A házigazda Marseille csapata nem képvisel túl nagy játékerőt, elsősorban a válogatott Audon góljaira számíthatnak.

Az osztrák Tirol csapata, a tavalyi bajnokságot megnyerte hazájában, huszonnégy mérkőzésből huszonhármat sikerrel vett. Szomszédainknál azonban mindössze öt csapatból áll a versengés.

A CSK Moszkva „sötét lónak” bizonyulhat, az első körben a Mladost Zagreb és meglepetésre a török Yüzme Isztambul mögött csak a harmadik helyen jutott tovább.

Mint ismeretes, csapatunk a nyáron elvesztette több meghatározó játékosát (Kásás, Varga T., Varga II Zs., Madaras, Kósz). Azonban továbbra is piros-kékben láthatjuk olimpiai bajnokainkat, Steinmetz Ádámot és Barnát, továbbá Vindisch Feri, Mátyás Zoli, Hesz „Móci”, Gombos Gabi, Varga Dani, Németh Zsolt nem alkot rossz csapatot az újonnan érkezett fiatalokkal, Keszthelyi Balázzsal, Kállay Márkkal, Nagy Viktorral, Szőcs Péterrel, Kelemen Zoltánnal, és a saját nevelésű fiatalokkal, Pecz Gáborral, Szenes Gergővel és a junior Eb-3. helyezett Sziklai Tamással.

A fiúk egy régi-új edzővel dolgozhatnak, ugyanis Kásás Zoltán helyett Földi László felel a szakmai munkáért.

A sorsolás nehéznek tűnik, kemény meccsek várnak a gárdára, de képes lehet a továbbjutásra.

Szekrényes Gábor
vasassc.hu


Euroliga 2004-2005 FórumImpresszum

Szekrényes Gábor


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown