First Previous 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 50 100 150 200 201  Next Last


2004.10.21. - ZTE - Vasas előtt: Ki ünnepelhet?


ZTE - Vasas előtt - Ki ünnepelhet?

Az Arany Ászok liga 10. fordulójában, nemzeti ünnepünkön október 23-án a sorsolás Zalaegerszegre szólítja csapatunkat. A hazaiak nem túl sikeresen szerepeltek az elmúlt héten, ugyanis Nyíregyházán a 3-3-as döntetlent, egy Diósgyőr elleni vereség követett. Csapatunknál oldottabb lett a hangulat, köszönhetően, a Pécs elleni 3-0 arányban aratott győzelemnek.

A zalaiaknál Sebők Vilmos és Ivan Janjics harmadik sárga lapját gyűjtötte össze, míg Radu Sabo sérült.

Ők biztosan kihagyják a találkozót, mint ahogy a piros-kékeknél Tóth András, aki az elmúlt mérkőzésen a kiállítás sorsára jutott. Győri János játéka is bizonytalan, térdsérülése a vártnál lassabban gyógyul.

A két csapat legutóbbi összecsapására, 2002. március 16-án került sor. Azon a mérkőzésen 2-2-es döntetlen született. A találkozón, az első gólunkat az a Gyánó Szabolcs szerezte, aki már jelenleg a Zalaegerszeg csapatát erősíti. Gaál László is visszatér korábbi sikerei helyszínére, ő tagja volt a 2002-ben bajnokságot nyert ZTE-nek. Ezúttal azonban nálunk „robotol” a baloldalon, és nem bánnánk, ha beköszönne egykori csapatának, mondjuk úgy, ahogy azt tette a Pécs ellen!!!

Hazai pályán eddig veretlen a Zalaegerszeg, a mi oldalunkon; eddig csak a Sopronból elhozott egy pont szerepel az idegenben szerzett pontok rovatban.

Van rá esély, hogy a zalai túrán sikeresen szerepeljünk, ami pontban, pontokban is megmutatkozhat. A Pécs elleni játékra már lehet alapozni, kicsivel jobb helyzetkihasználással és koncentráltsággal teljesíthető a cél.
A mérkőzés előtt mindkét vezetőedző felvázolta honlapunknak elvárásait.

Gellei Imre, a Zalaegerszeg vezetőedzője:
Hogyan látja a csapata esélyeit a Vasas ellen?
Hazai pályán eddigi mérlegünk három győzelem és egy döntetlen, ami több mint bíztató.
Ezt tovább szeretnénk javítani, ugyanis az élmezőnyben való maradáshoz nélkülözhetelen lenne ez a győzelem.

A nyíregyházi döntetlen és a diósgyőri vereség mennyire vetheti vissza csapatát?
Minden mérkőzés más. Hazai pályán eddig nyolc gólt lőttünk és még nem kaptunk gólt.
Való igaz az idegenbeli mérkőzéseken becsúsztak vereségek, de például Nyíregyházán, Kispesten, Békéscsabán szintúgy három gólt lőttünk, ezeken a mérkőzéseken nem kaptunk ki, és látom azokat a játékelemeket, amiket kérek a játékosoktól.

A Vasashoz való kötödése köztudott. Mennyire adhat ez presztízst a találkozónak?
Amíg a Vasas edzője voltam, ugyanúgy szeretettel gondoltam vissza a zalai évekre, hiszen itt lettem élvonalbeli edző. Viszont ez fordítva is igaz, jelenleg is drukkolok a Vasasnak, és természetesen az ott eltöltött évekre szívesen gondolok vissza és örökre szólóak számomra.
Viszont nem érzem, hogy ez külön tétet adna a mérkőzésnek.

Egervári Sándor, a Vasas vezetőedzője:
A pécsi győzelemmel a tarsolyunkban megfelelő önbizalommal, mennyi esélyt lát a sikeres szereplésre?
A Pécs elleni hazai győzelem természetesen nem csak a pontjaink számát növelte, hanem a hosszú eredménytelenség kapcsán kialakult önbizalomhiányunkon is javított. Remélem, Zalaegerszegen érződik ennek hatása és sikerül legalább a minimális célunkat elérni, a pontszerzést.
Milyen tanulságokat lehet levonni a Pécs elleni győzelemből?
Természetesen az öltözőben részletesen megbeszéltük a pozitív és negatív történéseket. Örömteli, hogy egyre több, pozitív megerősítésről beszélhetünk.

Az eddigi mérkőzéseken, melyen már Ön ült a kispadon mennyire látja/kapja viszont a játékosoktól az Ön által elképzelt játékrendszert?
Kevés változtatást kértünk a csapatjátékban –bajnokság közben nem szerencsés – de örömmel látom, hogy törekszenek rá, és néhányat már jól is alkalmazunk.
A csapatban lesz-e változás? Ki helyettesítheti Tóth Andrást?
A hétvégi összeállítás még nyitott. Elsősorban azért mert Tóth Andris kiválásával át kell szerveznünk. Nehezíti helyzetünket, hogy Győri János játéka is bizonytalan még.

Szekrényes Gábor
vasassc.huSzekrényes Gábor


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown