First Previous 1 50 100 ... 143 144 145 146 147 148 149 ... 200 201  Next Last


2004.10.26. - Teremavató nemzetközi tornával
Három napos sport „fesztivál” színesítette a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium életét október elején. Alapításának 150. évfordulójához kapcsolódva, teremavató ünnepséget rendeztek 7-e és 9-e között.

Az ajándékozók – eltekintve az építőktől, a beruházóktól – de az ajándékozottak is, stílszerűen, a sportoló diákok voltak. A Toldysok, élükön Takács Zoltán testnevelővel, a budapesti Eötvös József Gimnázium csapatai mellett meghívták az olasz Cuneo, a német Bamberg és Romániából a kolozsvári Báthory Gimnázium kosarasait, röplabdásait.

A termet szegélyező lépcsőkön fürtökben lógtak a diákok, s a hangorkán erejű „Hajrá Toldy!” buzdítástól szinte alig lehetett hallani a röplabda mérkőzésre hívó játékvezetői sípszót. A házigazda együttesét Takács Zsófia, a Vasas Opus-Via Óbuda röplabda csapatának játékosa vezette. Zsófi az első napon lebombázta a cuneoi csapat feladóját. No, nem szándékosan, de labdája olyan gyors és erős volt, hogy az olasz kislány nem tudta arca elé kapni a kezét. A nyitó mérkőzést a Toldy nyerte 2:0 arányban.

Hasonló „baleset” történt a kolozsváriak mérkőzésén is: Zsófi ütését most sem tudta védeni az ellenfél liberoja: csak néhány perces ápolás után térhetett vissza a pályára.

A Toldy Gimnázium röplabdásai veretlenül utasították maguk mögé a mezőnyt, s nyerték el az első helyet. Második lett az Istituto V. Virginio Cuneo két győzelemmel, a bronzérmet egy nyert mérkőzéssel a kolozsvári Báthory István Gimnázium vihette haza. A negyedik helyen a Dietzenhofer Gimnázium Bamberg csapata végzett.

A torna legjobb játékosa címet Takács Zsófia (Toldy) nyerte el, míg a legeredményesebb játékos címet Mara Falco (Cuneo) nyerte el. A torna legfiatalabb röplabdása Márkus Dóra (Toldy) volt.

Képek a Galériában (Női röplabda):

Oszvald György


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown