First Previous 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 50 100 150 200 201  Next Last


2004.11.29. - Vasas-MTK Budapest 3-1 (2-1) Győzelem búcsúzóul

Az őszi évad utolsó mérkőzését hazai pályán, az MTK ellen vívta csapatunk. A találkozó előtt a Vasas vezetői és szurkolói, ajándékkal kedveskedtek a vendégcsapat 500. mérkőzésére készülő játékosának, Illés Bélának. E szép alkalomból, egy „Illés 500” feliratú mezt kapott elismerésül.
A kerek jubileumot igyekeztek elrontani a piros-kékek, ami sikerült is. A 12. percben Molnár szerzett erőszakosan labdát Juhász Rolandtól, középre adását Ferenczi okosan fejelte le a tizenhatoson belül őrizetlenül hagyott Horváth Péternek, aki jobbal, a kapu közepébe lőtt.

Jót tett a fővárosi rangadónak ez a találat, mert a hazaiak felszabadultan, szemre is tetszetős akciókat vezettek, ám a kék-fehéreken sem látszott a hitehagyottság. Olyannyira nem, hogy a 23. percben egalizálták hátrányukat. Jezdimirovics passzát Welton Silva átlépte, így kerülhetett a labda Rednichez, és bal oldali beadását Kanta József, az ötös vonaláról, a felső lécet érintve a hálóba vágta. Az egyenlítés után úgy tűnt, a szünetig már nem találnak a hálóba a csapatok, erre a tézisre cáfolt rá Ferenczi István. A Vasas kilencese nem akart lemaradni a góllövés tekintetében éktársa, Horváth Péter mellett, ezért ő is bevette volt csapatának kapuját. A félidő hajrájában Pollák szabadított fel röviden, a kipattanóra Rósa Henrik csapott le, aki a büntető területen belül tartózkodó Ferenczihez passzolt. A csatár remekül fordult le őrzőjéről, és a bal kapufa segítségével a kapuba jutatta a labdát. A kapufa ezúttal velünk volt, így egy gólos vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.

A szünetben, az MTK szakmai igazgatója, Garami József nem hagyta a padon ücsörögni az ünnepeltet, ugyanis a gólszerző Kanta József helyett pályára küldte Illés Bélát.
Ettől még a második játékrész elején növelhettük volna előnyünket, de Horváth Péter nem szaporította saját, és csapata találatainak számát. Köszönhető volt ez Végh Zoltán bravúrjának.
A 65. percben Juhos játékvezető borzolta az angyalföldi drukkerek idegeit, mert „semmivel” sem torolta meg- az addig már egy sárga lapot kapott- Juhász Roland szabálytalanságát, amit a kilépő Horváth ellen követett el. A Garami-csapat ismét megpróbált egyenlíteni. A volt Vasas középpályás, Zabos Attila remek kiugratását Welton Silva lőtte kapura, a kísérlet sikertelen volt, mert Posza Zsolt szögletre mentett. Az MTK nem tudta akaratát érvényre juttatni, a hazai tizenegy pedig inkább az eredmény tartását látta kifizetődőnek.
A találkozó hajrájában csökkentek a vendégrohamok, ezzel szemben az angyalföldiek végleg eldöntötték a három pont sorsát. Szanyó Károly ugyan még elügyetlenkedte ziccerét, viszont Rósa Henrik nem kegyelmezett. Ferenczihez hasonlóan ő is góllal sújtotta egykori csapatát, de nem is akármilyennel. Mintegy 27 méterről, nagy erővel zúdította a jobb felső sarokba a játékszert, lezárva ezzel mind a mérkőzést, mind a felemásra sikeredett Vasas fociévet.

Hazai pályán tehát újabb rubrika került a győzelem rovatba. A tavaszi pontvadászat első mérkőzésén a Kaposvár látogat az Illovszky-stadionba, ahol a fiúknak jövőre is igazolni kell, hogy a XIII. kerületben nem sok babér termem az idelátogató csapatoknak.

Egervári Sándor, a Vasas vezetőedzője:
Örömteli, hogy a nehéz, viszontagságos őszi szezon utolsó mérkőzését, helyenként jó játékkal sikerült győzelemmel zárnunk.

Garami József, az MTK szakmai igazgatója:
Jóiramú, küzdelmes mérkőzésen a játékvezető nem állt a helyzet magaslatán.


Jétákosszemmel a pályáról:

Rósa Henrik:
Döntő volt, hogy jó ütemben rúgtuk a gólokat, ezáltal támadásokra kényszerítettük az MTK-t.
A második félidőben kicsit ideges volt a hangulat, mert már Illés Béla is a pályán volt, de szerencsére hazai jó sorozatunk nem szakadt meg. Tavasszal az idegenben jobban kell teljesítenünk.

Gaál László:
Kétség sem férhetett győzelmünkhöz. A helyzeteinket jó százalékban használtuk ki, és sikeres meccsen búcsúztunk a közönségünktől.

Horváth Péter:
Örülök, hogy sikerült szépen zárni az évet. Remélem tavasszal sikeresebbek leszünk mint idén.

Szekrényes Gábor


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown