First Previous 1 50 ... 85 86 87 88 89 90 91 ... 100 150 200 201  Next Last


2004.12.07. - Visszapillantás az ökölvívó bajnokságra


Taroltak a Vasas-Rica Hungaria ökölvívói a múlt hétvégén Kiskunmajsán rendezett ökölvivó magyar bajnokságon, amelyen harminckilenc egyesület százhuszonkilenc bokszolója lépett a kötelek közé.Klubunk kilenc versenyzőt indított a bajnokságon, ők pedig kivétel nélkül mindannyian dobogóra állhattak öt arany-, egy ezüst-, és három bornzérmet szerezve, ezzel pedig a tavalyi négy elsőséget, illetve az elvársokat is túlszárnyalták.


Nos, nézzük a győzteseket!


Eredeti súlycsoportjánál eggyel feljebb, 51 kilóban indult Bedák Pál, de ez nem akadályozta meg a sikerben, mivel a döntőben 20:16 arányban gyôzött a pécsi Oltványi Dávid ellen.


Testvére Bedák Zsolt az 54 kilósok között győzedelmeskedett, a fináléban a soproni Hódosi Sándor ellen nyert nagy fölénnyel 31:12-re.


Óriási bravúrt hajtott végre az 57 kilóban szorítóba lépô Ladányi Róbert, aki a döntőben, az ebben a súlycsoportban eddig egyeduralkodó debreceni Kertész Henriket múlta felül szoros mérkőzésen 11:9-re.


A negyedik arany a 60 kilós Dudás Tibor nevéhez fűződik, ráadásul ő csak két menetet bokszolt a fináléban, miután ellenfele az MTK-s Jancsó Roland a harmadik menetre már nem állt ki.


Dudás emellett még egy elismerést is elkönyvelhetett, mivel a szakemberek ôt választották az egész torna legjobb ökölvívójának.


A 81 kilós Szűcs István szerezte a Vasas ötödik aranyérmét, miután a döntőben 31:7 arányban gyôzte le az MTK-s Balogh Sándort.


Természtesen a további érmesekről sem feledkezünk meg.


Az ezüstéremet a 75 kilós Sulák András szerezte, akit csak Szellő Imre tudott megállítani, míg a három harmadik hely Kállai Tibor (69 kg), Régi Dániel (75 kg) és Zoltán Péter (+91 kg) nevéhez fűződik.


Sermer György az ökölvívó szakosztály vezetője elmondta, a Vasas ökölvívói évtizedek óta a sportág élvonlában vannak, többször is nyertek már négy aranyat, de ötöt még sohasem, ráadásul kilenc indulóból kilencen szereztek érmet, így a szakosztály vezetői érhetően elégedettek a bokszolók idei telejsítményével.


- A jelenlegi csapatra egy rossz szavam sem lehet, hiszen egytől egyig tehetséges versenyzőkből áll, akik nagyon jó közösséget alkotnak. Remélem ezt a teljesítményt jövőre akár túl is tudjuk szárnyalni, de természetesen az idei eredmények megismétlését is aláírnám - mondta Sermer György.


Az ökölvívók ezen a héten még edzenek, majd december 20-án évadzáró bankett vár rájuk, ahol várhatóan jutalmat kapnak a sikeres szerepléshez a megfelő hátteret megteremtő Rica Hungária tulajdonosától Károlyfi Lászlótól.


Sermer György hozzátette, nemcsak a felnőtt országos bajnokságon indulókat jutalmazzák meg, hanem a kiválóan szereplő utánpótlás korú versenyzőket is, névszerint a serdülők közt szereplő Kálé Sándort, Mészáros Zsoltot, a kadett korú Lakatos Pétert és Szalai Gergelyt, valamint juniorok közt remeklő Lakatos Márkot és Harcsa Norbertet.


Rác Benedek Balázs


RBB


Hozzászólások (1 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown