First Previous 1 50 100 ... 111 112 113 114 115 116 117 ... 150 200 201  Next Last


2005.04.23. - Döntőben a vízilabda csapatunk! Csodák pedig vannak - avagy a szív és az akarat diadala - Szurkolói vélemény


Döntőben a vízilabda csapatunk! Csodák pedig vannak - avagy a szív és az akarat diadala

Az idény elején hányan, de hányan leírták csapatunkat. Többen is úgy gondolták, hogy a bajnokságban nem nagyon kell majd számolni a Vasassal. Persze, mi is izgultunk, hiszen a nyáron vegyes és inkább kedvezőtlen információk keringtek.


Nézzük csak, mik voltak ezek:
 1. Több éves szponzoráció után elhagyja a Vasas vízilabdacsapatát az Euroleasing. Köszönet nekik a több éves segítségért!;


 2. Abbahagyja a versenyszerű vízilabdázást Csita. Szépen elbúcsúztatjuk mi, szurkolók;


 3. Elszerződik Madi, a Varga testvérek és Kása;


 4. Edzőváltás;


 5. Nem lesz annyi pénz a csapatra, mint tavaly volt.

No, ebből szerencsére az utolsó pontból nem sok látszott. Bár tény és való, hogy nem annyi pénzből gazdálkodott a szakosztály, mint tavaly, de így is sikerült megtartani két olimpiai bajnokunkat: Ádit és Barnát. Itt maradt Feri, Dani, Matyi, illetve mégsem hagyta abba Gombi és Móci, valamint jöttek a tehetséges fiatalok: Kállay Márk, Keszthelyi Balázs és a többiek. A kapus posztra pedig leszerződtettük Nagy Viktort. A bajnokság alatt megszereztük Varga Dumit, igaz, rá csak január elsejétől számíthattunk, ám egy buta sérülés miatt még várni kellett a bemutatkozására.


Közben három fontos dolog is történt:
 1. A játékosokkal immár 3 éves, tehát hosszú távú szerződéseket kötött a Vasas Sport Club;


 2. A bajnokság alatt egy új névadó szponzorral gyarapodtunk, a TEVA gyógyszeripari céggel, így évközben a nevünk TEVA-VASAS Plaket-re változott;


 3. Edzőnk az ős-vasasos Földi Laci lett.

Így vágtunk neki az OBI-nek, de mindenekelőtt volt még egy Magyar Kupa, és lássunk csodát: csapatunk indításként ezt gyorsan bezsebelte nagy-nagy örömünkre. Persze, a szirénhangok szerint ez is csak véletlen volt, mert, pl. a Honvéd nem a legerősebb összeállításban szerepelt, az Eger meg még nem állt össze. (Mintha nekünk lett volna időnk összeállni, Ádi és Barna szinte a szabadságukról visszatérve ugrott a medencébe Egerben.) De minket ezek a hangok nem zavartak, őszintén örültünk.


Aztán jöttek a dolgos hétköznapok: bajnokik, Euroliga-selejtezők. Ez utóbbiból csoportelsőként léptünk tovább, és meg sem álltunk a legjobb nyolcig. Itt azonban a világhírű pólósokkal (közte volt játékosunkkal, Madival) teletűzdelt olasz Recco megállított minket, ám egy rossz szavunk sem lehetett, hiszen nagyon szép teljesítmény volt eddig eljutni, ezért mindenképpen kijár a gratuláció a fiúknak. Főleg úgy, hogy a tavalyi, sztárokkal felálló csapatunk is idáig jutott.


Nézzük csak a bajnokság alapszakaszát: itt a „szakértők” azt mondták, hogy sok keresnivalónk nem lesz. Azért jó lenne, ha eme „szakértők” most mea culpa-t mondanának. Az alapszakaszban elvertük idegenben a bajnok Honvédot, majd itthon, szinte gálameccs keretében legyőztük az Eger csapatát. Két, úgymond várható vereségünk volt: az egyik a Honvédtól, a másik, idegenben az Egertől. A Szegedtől elszenvedett „pofon” kissé váratlanul jött, de ez bőven belefért, hiszen így is az alapszakasz második helyén végeztünk.


A rájátszás, azt hiszem, minden igazhitűnek emlékezetes marad: az Eger csapatán kellett túllépnünk, hogy a döntőbe kerülhessünk. Sajnos, ezek a meccsek nem csak az eredmények miatt lesznek emlékezetesek.


Itthon kezdtük a rájátszást, azonban ez a mérkőzés nem csak a győzelmünk, hanem az egri szurkolók minősíthetetlen viselkedése miatt is „belénkvésődött”. A folytatás: Egerben vereség, itthon győzelem, majd újabb fiaskó Egerben. De micsoda különbségek voltak a meccsek között: míg mi itthon szinte gálamérkőzéseket játszottunk, addig ugyanezt az Eger hazai meccseiről nem mondhattuk el. Sőt, a negyedik derbin akár győzhettünk is volna, ám ez nem sikerült, így jött el a múlt hét vasárnapi, mindent eldöntő ötödik mérkőzés, a Komiban.


Mi, szurkolók féltettük csapatunkat, hiszen tudtuk, hogy az Eger minden-mindegy alapon a kőkemény, brutális játékra fog rámenni. Nem tévedtünk, de még így is gálameccset tartottunk nekik: Viktor kivédte a szemüket, a többiek meg ontották a gólokat. Azonban egy erősen vitatható góllal (ami nem volt gól!), felzárkózott az Eger. Innentől kezdve már nem a vízilabdáról szólt a mérkőzés. Volt itt minden, cserével végleg kiállítás (Nyéki), Gerendás-féle cirkusz, majd piros lap.


A meccset végül is megnyertük, kár, hogy ebbe az egriek nem nyugodtak bele. A játékosaik provokálni próbálták a mieinket. Erre példa, hogy Keszthelyi Balázst Dabrowski minősíthetetlen módon leköpte, majd a vízbe lökte. Aztán az egri csapat elnökének az apja, aki maga is vízilabdázott, bevágta a vízbe Marjay bírót. Persze, ezzel is mi húztuk a rövidebbet, hiszen a hátralévő, itthoni meccseinkre plusz négy rendezőt kell fizetnünk a bírók védelmére.


Hamár Halmos R. Péter (az egri klub elnöke) édesapja volt az elkövető, akkor talán a fair play szabályai szerint elvárható lenne, hogy ezt a költséget az egri klub magára vállalja… Álom, édes álom.


De a lényeg, hogy megint a döntőben vagyunk! Csak szomorú, hogy nem hagytak felhőtlenül örülni minket.


Nézzünk előre: vasárnaptól bajnoki döntő a TEVA-VASASPlaket és a Honvéd között.


Az első meccs 15 órától lesz a Kőér utcában.


A döntő időpontjai, amennyiben öt meccsre van szükség:
 1. 04.24. 15:05 Domino-TEVA VASASPlaket (m1)


 2. 04.27. 18:30 TEVA VASASPlaket-Domino (m2)


 3. 05.01. 15:30 Domino-TEVA VASASPlaket (m1)


 4. 05.04. 18:30 TEVA VASASPlaket-Domino (m2)


 5. 05.08. 15:30 Domino-TEVA VASASPlaket (m1)

Mi a célunk? Mi lehet a célunk? Az elmúlt évek döntőin 50-50% volt az esély az aranyra. Most nekünk talán nincs annyi.


A szurkolói vélemények megoszlanak: vannak, akik már boldogok lesznek akkor is, ha egy meccset nyerünk. Vannak olyanok, akik azt mondják, mivel az esélytelenek nyugalmával játszhatunk, ez akár a végső győzelemre is vezethet minket.


Abban viszont minden szurkoló egyetért, hogy egy csoda, amit ez a CSAPAT edzőstül véghez vitt, hiszen lesz, ami lesz a döntőben, nekünk ez a CSAPAT, a bajnok CSAPAT! Ne feledjük: ez csak az első évad volt, ahol remekül teljesítettek a fiúk! Idén az volt a legfontosabb, hogy összeszokjanak játékosaink. Ez már most sikerült!


Ezúton gratulálunk az egész Csapatnak, Földi Laci edzőnek és Mátéfalvy Csaba kapusedzőnek!


Köszönjük a TEVA támogatását, reméljük, elégedettek a CSAPAT eredményével és a következő évadban is támogatásukról biztosítják szakosztályunkat! Természetesen köszönjük a szinte örökös támogatónak mondható PLAKET KFT. támogatását is.


Ez egy csodás szezon volt! Mi szurkolók, mit is ígérhetünk? Jövőre is veletek leszünk, fiúk!


De addig még a döntőben is segítünk nektek! HAJRÁ VASAS, ANGYALFÖLD!!!


Némó (VDK-BK)

Némó


Hozzászólások (5 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown