First Previous 1 50 100 ... 130 131 132 133 134 135 136 ... 150 200 201  Next Last


Szurkolói szemmel - Vasas Kupa


Az ünnepek között a Vasas egy nagyon színvonalas tornát rendezett a Fáy utcában és a Kőér utcában. A tornán hat csapat vett részt: Bp. Kőbányai Spartacus, Kiskunhalas, Dunaferr SE, Lokomotiva Zagreb (horvát), Virovitica (horvát) és a házigazda Vasas- INVITEL. A csapatokat két csoportba sorsolták, és körmeccsekkel döntötték el, hogy ki hányadik helyért játszik a helyosztókon.A Fáy utcai csarnok elfoglaltsága miatt az első meccseket a Kőér utcában játszották.


Az első mérkőzésen a Spartacus és a Virovitica csapott össze. A mérkőzésen felváltva vezettek a csapatok és igen fordulatos mérkőzésen a győzelmet a horvát együttes, szerezte meg.


Bp. Kőbányai Spartacus – Virovitica: 24-26 (15-11)


A második mérkőzést a Vasas és a Kiskunhalas csapata játszotta. Az angyalföldi lányok indiszponáltan, kedvetlenül és sok hibával kézilabdáztak. Mocsai Lajos cserékkel próbálta frissíteni az együttest, de így is kikaptunk egy góllal.


Vasas-INVITEL - Kiskunhalas 33-34 (10-15)


Mocsai Lajos: A csarnok elfoglaltsága miatt az első mérkőzésünket, idegenben, a Kőér utcában kellett játszanunk. Nem lehetünk elégedettek a mutatott játékkal. Előző nap a csapat komoly súlyemelő gyakorlatokat végzett, módszertanilag nem készültünk a mérkőzésre. A cseréknek lehetőséget adtam, hogy mindenki szerepelhessen ezen a mérkőzésen.


Délután két helyszínen zajlódtak az események. A Kőér utcában a Dunaferr magabiztos győzelmet aratott a Spartacus csapata felett. Nagyon egysíkú mérkőzésen az újvárosiak esélyt sem adtak a budapesti csapatnak.


Bp. Kőbányai Spartacus – Dunaferr: 21-38 (10-20)


A Fáy utcában a Vasas-INVITEL a Lokomotiva Zagreb csapatával mérkőzött meg. Hullámzó mérkőzésen szinte végig a hazai csapat vezetett. A vendégcsapat próbált felzárkózni, de a sok hibával játszó horvátok 3 gólos vereséget szenvedtek a Vasastól!


Vasas-INVITEL – Lokomotiva Zagreb: 31-28 (16-14)


Kiemelkedő teljesítményt nyújtott: Triffa Ági, Tomori Zsuzsa és Szilágyi Anett


Mocsai Lajos: A horvát Európa Kupa csapattal a Zagrebbal nagyon jó szakmai mérkőzést játszottunk. A játék négy fázisában védekezés-támadásban, visszarendeződésben és felállt védelem elleni játékban kifejezetten kultúrált magas színvonalú kézilabdát játszottunk.


A torna második napjára maradt még két csoportmérkőzés és a helyosztók is. Az első mérkőzésen a Kiskunhalas és a Lokomotiva Zagreb csapott össze. Amennyiben a Halas nyer vagy döntetlent ér el akkor ő, jut be a döntőbe, míg ha a horvát csapat 1 vagy 2 góllal nyer, akkor a Vasas játssza a döntőt, de ha a Zagreb 4 vagy annál több góllal győz, akkor ő játssza a döntőt.


Nagyon sima mérkőzésen a Kiskunhalas szerezte meg a győzelmet és ezzel bejutott a döntőbe ahol a Dunaferr – Virovitica párharc győztesével találkozik. A L. Zagreb pedig az 5. helyért játszhat.


Kiskunhalas – Lokomotiva Zagreb: 25-15


A másik délelőtti mérkőzésen a döntőbe jutás volt a tét. A Dunaferr átgázolt a horvát csapaton és bejutott a döntőbe ahol a Kiskunhalas csapatával találkozik, míg a Virovitica a Vasassal küzd meg a 3. helyért.


Dunaferr - Virovitica 39-28


Délután az első mérkőzést a Lokomotiva Zagreb és a Bp. Kőbányai Spartacus csapata vívta meg az ötödik helyért. A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Az első félidő felére a Szapri 4 góllal elhúzott a horvát csapattól, de a Virovitica a félidő végére felzárkózott egy gólra. A félidőben az állás 10-11. A szünet a horvát csapatnak tett jót, hiszen a második félidő elején kiegyenlítettek és többször a vezetést is megszerezték. Mind a két csapat rendkívül sok hibával játszott. A meccs végét a Virovitica jobban bírta idegekkel és két góllal legyőzte a Spartacus csapatát. Ezzel a horvátok az ötödik, míg Szapri hatodik helyet szerezte meg.


Lokomotiva Zagreb – Bp. Kőbányai Spartacus: 27-25 (10-11)


Következett a bronzmérkőzés, ahol a házigazda csapat a Viroviticat fogadta. A mérkőzés előtt a Vasas vezetősége és a szurkolók is külön díjjal jutalmazták Triffa Ágit, aki az év legjobb junior korú kézilabdázója lett. Az angyalföldi lányok az elejétől fogva maguknál tartották a vezetést. A horvát csapat nem okozott meglepetést lányainknak, akik a hazai szurkoló tábort kiszolgálva parádésan játszottak. A félidőt 6 gólos előnnyel zártuk. Az állás 19-13 A második játékrészben a piros-kék lányok összeszedettebben játszottak és a két csapat mutatott játéka között hatalmas különbség volt. Az előny már bőven 10 gól fölött volt, amikor Mocsai Lajos, kapust cserélt és a mezőnyben is lehetőséget adott a fiataloknak. Sima mérkőzésen a Vasas megszerezte a 3. helyet!


Vasas-INVITEL – Virovitica: 35-28 (19-13)


Mocsai Lajos: A mai mérkőzésen sajnos az ellenfél hamar feladta a játékot, ez arra volt jó, hogy az ifiket is pályára lehetett küldeni.


A döntőben a Dunaferr és a Kiskunhalas találkozott. A mérkőzés előtt a szervezők köszöntötték a világbajnokságon bronzérmet, szerző lányokat és edzőket. Az első félidőben a Dunaferr akarata érvényesült a nagyon sok hibával játszó Kiskunhalas felett. Az újvárosiak nem parádéztak és a Halas próbálta szorongatni őket. A félidő végére a klasszisoknak köszönhetően a Dunaferr 17-13-as előnnyel mehetett a szünetre. A második félidőben a halasiak felzárkóztak három gólra, de ekkor a Dunaferr kézisei megrázták magukat és 35-29 nyerték meg a találkozót és egyben a tornát is.


A torna végeredménye: 1. DUNAFERR 2. Kiskunhalas 3. Vasas-INVITEL 4. Virovitica 5. Lokomotiva Zagreb 6. Bp. Kőbányai Spartacus


A torna legjobb kapusa - Triffa Ágnes


Legjobb kapus: Triffa Ágnes (Vasas-INVITEL)


Gólkirálynő


Gólkirálynő: Andrea Hrg (Virovitica)


A torna legjobb játékosa - Ferling Bernadett


A torna legjobb játékosa: Ferling Bernadett (Dunaferr)


A torna legjobb Vasas játékosa - Tomori Zsuzsanna


A torna legjobb Vasas-INVITEL játékosa: Tomori Zsuzsanna


Mocsai Lajos értékelése a tornáról és a jövő terveiről: Köszönetet kell mondani mindazoknak, akik ezt a tornát kitalálták, hiszen ebben a holtidőszakban nagyon nehéz minőségi ellenfelekhez jutni. Ebből adódóan nagyon jó csapatok jöttek el, és azt gondolom, hogy nagyon jó színvonalú tornát rendeztünk. A rendezés körülményei optimálisak voltak nagyon jó mérkőzéseket láttunk. Azt hiszem, megvalósítottuk az elképzeléseinket visszakerültünk abba a sportformába, amibe várom a csapatot és holnap egy erősítő edzéssel és a debreceni gálával, folytatjuk, ahol nagyon sokat dolgozunk edzőként, tanárként és játékosként. Január elsején este az újév első napját edzéssel ünnepeljük, hat órakor itt találkozunk. Elsején, másodikán, harmadikán edzés, negyedikén a Cornexivel játszunk komoly rangadót, tv-s meccsen. Egy éven belül ez a negyedik tv-s meccsünk a Vasasnál, ami már évek óta nem fordult elő. Nagyon örülök, hogy a csapatot a hátán viszi: Triffa Ági, Tomori Zsuzsi és Szilágyi Anett. Örülök, hogy a csapat egységében egyre jobb kézilabdát játszik. Reméljük a sérültjeink minél hamarabb, meggyógyulnak, és nem lesznek újabb játékosok, nem válnak ki a csapatból és így méltó módon az 5.-6. hely környékén tudunk maradni.


Szép volt csajok!


Hajrá Vasas!


Vigyorex

Vigyorex


Hozzászólások (2 db)    Hozzászólás
 
MagyarEnglish

Login
Password
NewbieUnknown